Гей ли съм или не?

Може да отнеме години преди да осъзнаем сексуалната си ориентация. Сексуалната ориентация, т.е. това дали си гей, лезбийка, бисексуален или хетеросексуален, е свързана със сексуалното привличане. Всички изброени до тук сексуални ориентации са абсолют

2011-11-07 00:00:00
Гей ли съм или не?
Може да отнеме години преди да осъзнаем сексуалната си ориентация. Сексуалната ориентация, т.е. това дали си гей, лезбийка, бисексуален или хетеросексуален, е свързана със сексуалното привличане. Всички изброени до тук сексуални ориентации са абсолютно нормални.

Учените все още не могат точно да обяснят каква е причината, която превръща даден човек в лезбийка, гей, бисексуален или хетеросексуален, но скорошно проучване показва, че съществуват биологични фактори, заложени в нас още преди раждането ни, които влияят върху сексуалната ни ориентация.

Много често хората осъзнават, че са извън рамките на общоприетите норми, по отношение на сексуалността си или пък не могат точно да определят сексуалната си ориентация. Всеки от нас трябва да си отговори на тези въпроси, но понякога е нужно известно време, за да намерим правилния отговор. Бъдете сигурни, че много тинейджъри (в това число и възрастни) се опитват да разгадаят сексуалността си, така че това, което изпитвате е много по-важно от това, което мислите.

Не са малко хората, които осъзнават и приемат своите хомосексуални желания и привличания чак след, като вече имат семейство и брак. Някой хора никога не признават своите влечения нито пред себе си, нито пред околните от страх. Това е възможно най-грешната позиция която можете да заемете.

И запомнете - ако сексуалните ви желания са странни, нестандартни и често имат хомосексуални нотки това не означава, че задължително сте гей. За това не бързайте с преценката за себе си. Посетете сайтовете посветени на темата, говорете с хора които вече са се самоопределили като гей. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия