Какви са предимствата при използване на услугите на застрахователен брокер

2022-09-29 12:30:00
Какви са предимствата при използване на услугите на застрахователен брокер
Снимка: Istockphoto

В днешно време получаването на качествена информация за застрахователна защита според индивидуалните потребности е важна част от живота на хората. Това е така поради растящия темп на финансовата търговия на дребно и некоректните представители на тази пазарна ниша. 

 

Често потребителите биват незащитени, получават подвеждаща информация и формиране на цената на услугата, което създава необходимост от наличието на застрахователен брокер, които анализира техните потребностите и изискванията и отстоява права им. 

 

Специалистите на I&G Brokers, ви предоставят основните причини, поради които се нуждаете от брокер при сключване на застраховка, както и многообразието от видове застраховки, които той да ви предложи и да се възползвате.


По какво се различават застрахователните посредници

 

Най-основно посредниците по застраховките се различават по това дали са застрахователни агенти или застрахователни брокери.


  1. Брокери, извършващи посредничество застрахователна дейност по възлагане от клиент и по презастрахователна дейност по възлагане от застраховател. Брокерът е доверен на застрахования и защитава неговите интереси по най-добрия за него начин. Той предоставя на ползвателя на застрахователни услуги най-подходящите за него оферти за застраховки, които може да сключи.

  2. Другите застрахователни посредници са агенти, които са свободна професия и работят само с една компания, предлагаща определен вид застраховане.

 

брокер застраховки

 

Защо да се доверите на услугите на застрахователен брокер

 

Една от основните причини, е че това ще ви осигури протекция. Брокерът действа положително за вас, с цел да получите най-подходящата оферта за застрахователни продукти спрямо вашите потребности. Той ви е необходим поради наличието на нелоялни търговци, които често представят подвеждащи оферти, различаващи се от реалността, не покриват клаузи по договорите. 


На съответната ниша има голямо разнообразие от компании, предлагащи различни продукти на различни тарифи. Вашият брокер ще ви намери и информира за подходящите за вас застраховки и ще ви ги представи по най-обективния начин. Той ви помага за избора на покритието на застраховката, сравнява ценовите предложения, консултира ви и дава ценна информация.


Какви видове застраховки трябва да може да ви предложи

 

Разнообразието на застрахователни продукти, което съществува вследствие от разрастването на този пазар и множеството дружества, които упражняват дейност, е голямо. Основните застраховки, които касаят повечето потребители, изплащат се на вноски с различно ниво на цените и се характеризират с високо търсене са:


Автор: TeenProblem

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия