Делфинариум Варна - безброй атракции и най-красивата гледка

Ето защо да го посетите

2020-06-09 15:00:00
Делфинариум Варна - безброй атракции и най-красивата гледка
Снимка: Pixabay

Лятото вече е при нас, мерките са отпуснати, можем да пътуваме и все повече хора започват да планират къде да прекарат лятната си ваканция. Ако ви се ходи на море, но все още ви се струва опасно да пътувате много и да ходите в чужбина, българското черноморие е идеален вариант. За да избегнете многото туристи и чужденци, може да изберете морската столица Варна за вашата лятна ваканция.

 

Освен на плаж и по партита, там може да разгледате забележителности и да се насладите на атракции. Една от най-големите от тях е Делфинариумът.

 

Делфините в Делфинариум Варна са от вида Бутилконоси  делфини (Tursiops truncatus). Те са широко разпространени в умерените и тропически води на Световния океан. Това е един от трите вида делфини, които се срещат и в Черно море, посочват в сайта си от Делфинариума.

 

Снимка: БГНЕС

 

Освен няколко делфина, които правят интересни номера, там има и два тюлена. Тюлените във Делфинариум Варна са от рода Патагонски морски лъв (Otaria flavescens), т.е. ушат тюлен, разпространен по Южноамериканското крайбрежие на Тихия и Атлантическия океан. Те не участват в представленията, но може да ги наблюдавате в уютното им фамилно имение със собствен басейн. Дори може да се снимате с тях, ако те позволят. 

 

За да се насладите на представленията, може да си запазите билети онлайн или да ги купите на място. В разгара на летния сезон цените са малко по-високи от есента и зимата, но децата под 2 г. винаги влизат безплатно. За снимане се заплаща допълнително.

 

Атракциите включват шоу с делфини, плуване с делфин и целувка с тюлен.

 

Шоу с делфини

 

На шоуто с делфини може да видите невероятните спортни и акробатични умения на животните. Те танцуват рокендрол и валс, пеят, скачат високо, спасяват човек във водата, играят баскетбол, волейбол и футбол.

 

Снимка: БГНЕС

 

Плуване с делфини

 

Атракцията плуване с делфин се предлага само в периода април-ноември. Тогава вие влизате в ролята на треньор и делфинът изпълнява заедно с вас част от най-атрактивните номера от шоуто.

 

Целувка с тюлени

 

След шоуто на делфините, може да се отправите към фоайето и  да си направите снимки с тюлените. Ако те са в настроение, дори може да ви целунат по бузата.

 

Подводна сладкарница и тераса с панорамна гледка

 

Дори да не посетите Делфинариума, имате възможност да седнете в кафе-сладкарницата с подводно наблюдение на делфините. През специални илюминатори можете да наблюдавате подводния живот на делфините и да се чувствате като в подводница.

 

От терасата пък се разкрива най-зашеметяващата панорамна гледка към варненския залив. 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Dirk Nolte (@nolte7627) на

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия