В цял свят почетоха 2 години от смъртта на Честър Бенингтън

Ето и какво написаха близките му

2019-07-23 12:00:00
В цял свят почетоха 2 години от смъртта на Честър Бенингтън
Снимка: Reuters

На 20 юли се навършиха 2 години от смъртта на вокалиста на Linkin Park - Честър Бенингтън.

 

Той отне живота си през 2017 г., когато беше едва на 41 години. Честър се самоуби на рождения ден на най-добрия си приятел - Крис Корнел. На 20 юли 2017 г. Крис щеше да навърши 53 години, но той отне живота си малко по-рано през същата година - 17 май.

 

Снимка: Reuters

 

Много знаменитости и близки на Честър почетоха паметта му през уикенда.

 

Майка му качи снимка, на която го целува и написа в Twitter: "Последната целувка, която получих от моето страхотно момче. Няма думи, с които мога да обясня колко много ми липсва".

 

Вдовицата му, Талинда Бенингтън, публикува видео, в което казва: "Днес ще е много тежък ден за много хора. И просто искам да знаете, че сте обичани, че имате значение за света. Нека да направим Честър горд и да се грижим един за друг, защото той би искал да направим това".

 

Вторият вокалист на Linkin Park, Майк Шинода, също постна снимка с Честър и сподели: "Не исках да поствам нищо днес, но в същото време сметнах, че ще е странно да не постна нищо. Не искам деня, в който Честър умря, да се отбелязва като "събитие". По-скоро бих празнувал рождения му ден, бих отбелязвал годишнини от издаване на албуми, бих празнувал всички безбройни страхотни моменти, които нашето семейство, на Linkin Park, е имало. Днес просто се грижете един за друг".

 

Годишнината от смъртта на Честър беше отбелязана и в България. На 20 юли в столичен клуб българска банда, която изпълнява кавъри на Linkin Park, почете музикантът със специален концерт.

 

В много държави по света бяха направени специални събития - концерти и мемориали в памет на рок легендата.

 

View this post on Instagram

A post shared by Mike Shinoda (@m_shinoda) on

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия