Ева Пармакова за музиката, училището и готвенето

Младата певица в ексклузивно интервю за TeenProblem.net

2019-06-12 13:30:00
Ева Пармакова за музиката, училището и готвенето
Снимка: Virginia Records

Ева Пармакова е финалист от последния сезон на X Factor. Въпреки че е още ученичка, тя вече има два големи хита зад гърба си - "Ти Губиш" и "Tell Me Right". Тя е внучка на големия български тенор Любомир Бодуров. Първите си изяви на сцена прави като част от вокална група Бон-бон, от чиято школа са излезли много звезди в бг попа (Поли Генова, Йоана Драгнева, LaTiDa). Става трета в последния сезон на X Factor, a дебютният й сингъл "Ти губиш" с Павел и Венци Венци стана безапелационен хит. Ева е ученик, има една година до завършване. Освен музиката обича английският език и казва, че понякога й е по-лесно да мисли или да пише именно на английски. Неин е текстът към Tell Me Right - създаден е само за 2 часа и е посветен на приятелят й, който учи в Музикалното училище.  Голяма част от детството й е минало в Южна Африка, където е живяла сестра си. Двете имат 20 годишна разлика. Ева е добър кайт сърфист, а също така готви добре, въпреки скромните си 17 години.

 

Eва, ти беше част от Sofia Songwriting Camp – първия международен лагер за писане на песни у нас. Успя ли да създадеш хит за тези шест дни на Боровец? 

 

 Успях да преодолея страхът, че на фона на всички тези продуценти на топ европейско ниво аз съм само едно дете, което обича да пее и от скоро пише текстове. Никой не демонстрира превъздходство над мен, усещах супер позитивна енергия, която ми помогна да скоча на следващо ниво като артист и започнах да се справям все по-добре с вокалните линии.  По време на лагера бяха създадени над 20 песни и със сигурност част от тях ще станат хитове, защото ще бъдат предложени на някои от най-големите лейбъли в света. Но по-важното е, че се сближих с 16 автори от 4 държави, създадохме си нещо като наша социална мрежа за музика.

 

По време на SSC, Ева в компанията на Никол от 4Magic и норвежкия продуцент Tуджи Кешткар

Снимка: Virginia Records/Личен архив

 

Каква беше програмата ти през деня?

 

Оставаше ли ти време за забавление?Имам привилегията да работя това, което обичам най-много, и работата вървеше паралелно с удоволствието.  По цял ден бяхме в студио, понякога откарвахме и по 15 часа. Идеите валяха една след друга, но не ми беше изморително, а вдъхновяващо.  Излизахме само за да хапнем.  Всяка вечер Саня, която организира цялото нещо, и Робин Йенсен – норвежецът, който прави най-големите лагери за писане на песни в Европа, минаваха през студията. Слушаха демоверсиите и коментираха.     

 

По време на SSC, Ева в компанията на Никол от 4Magic и норвежкия продуцент Tуджи Кешткар

Снимка: Virginia Records/Личен архив

 

Дебютната ти песен „Ти губиш“ беше дует и на български език, а актуалният ти хит Tell Me Right е на английски. Какви песни предпочиташ да изпълняваш и какво мислиш, че харесва повече българската публика?

 

На последната фен среща, която имахме в Пловдив, питах доста от децата какво им допада, и те бяха доста патриотично настроение (смее се). Искат да слушат текстове на български, но тъй като масово английският език вече не е чужд за тях, се кефят и на световните хитове, които изпълнявам по време на участия.  Английският е езикът, на който пиша по-лесно текстове. 

 

 Какви цели си поставяш в професионален план в близко бъдеще?

 

Наскоро продуцентите ми от „Вирджиния рекърдс“ ме зарадваха с новината, че Tell Me Right вече се върти по MTV Dance, един от най-гледаните канали за клубна музика в Европа и Австралия. Това е стъпка към сбъдването на голямата ми мечта да изляза на световна сцена. Готова съм да работя здраво за това. Страната ни е малка, но в нея има доста талантливи хора, трябва им само правилната песен и стратегия, за да излязат навън. Вижте Ера Истрефи от Албания, която навремето избухна само за денонощие с Bonbon, а  дори не беше записана изцяло на английски. Единственото нещо, което може да ни попречи, е ниското ни самочувствие.

 

Какъв тийнейждър е Ева Пармакова?

 

Тийнейджър, който знае за какво служи печката и не се страхува да я използва.  Разбрах, че готвенето ми се получава една вечер, в която приготвих паста за приятеля си. Харесва ми усещането да се грижа за някой, а и гледам на готвенето на ритуал, с който си почивам. Преди всичко обаче Ева Пармакова е тийнейджър, който обича музиката  и би отделил цялото си време да прави само това, вместо да ходи а училище (смее се).  Добре че ми остава само година до завършването.

 

Снимка: Virginia Records/Личен архив

 

Какво обичаш да правиш в свободното си време, когато не се занимаваш с музика?

 

Излизам с приятели на кино, хапваме, разхождаме се. Ако е лято, задължително сме на Лимнос  на палатки и караме сърф.  Един нормален ден започва с училище от осем до два. След това ходя на тренировка или урок по пеене и се подготвям за предметите за следващия ден. Вечерта прекарвам време с близките си и използвам всеки свободен момент да пея и да танцувам.

 

Кои са твоите вдъхновители? С кой артист би искала да направиш дует?

 

Обожавам Били Айлиш, която е с една година по-малка от мен и вече е супер звезда. Сама пише музиката си в спалнята на брат си в  къщата им в Ел Ей.  Има мега силно присъствие, стайлингът й е няквка мрачна смесица от визиите на MC Hammer и Лана Дел Рей, а текстовете й са по-дълбоки от чувала на Дядо Коледа. Тя е всичко, което тийнидолите в поп музиката досега са се страхували да бъдат.

 

Снимка: Virginia Records/Личен архив

 

Би ли разказала забавна случка с твой фен?

 

Откакто пуснахем в канала на „Вирджиния Рекърдс“ клипчето с десетте неща, които никой не знае за мен, хората постоянно ми подаряват чорапи (смее се). Имам си вече цяла колекция и съм много щастлива, защото краката ми май са сред най-обгрижваните в държавата!

 

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия