Джордж Р. Р. Мартин не е завършил фентъзи поредицата си

Авторът е ядосан заради слуховете

2019-05-23 13:30:00
Джордж Р. Р. Мартин не е завършил фентъзи поредицата си
Снимка: Reuters

Джордж Р. Р. Мартин обяви, че шестата и седмата му книга от поредицата "Песен за огън и лед" не са готови. Това е поредицата, вдъхновила сериала "Игра на тронове".

 

Актьорът Иън Макилхини, който играеше Баристан Селми в сагата, скоро обяви, че шестата и седмата книга на Мартин били готови, но авторът чакал да бъде излъчен финала на последния, осми, сезон на "Игра на тронове" и тогава да пусне на пазара книгите.

 

Джордж Р. Р. Мартин обаче категорично отрече това. Той каза, че дори не е започнал да пише седмата книга, която ще носи заглавието "Мечта за пролет".

 

70-годишният писател написа в блога си: "Изведнъж, тези налудничави слухове, че съм завършил "Ветровете на зимата" и "Мечта за пролет" преди години, се появиха навсякъде. Не, няма да ви дам линкове. Не искам да възнаградя разпространителите на дезинформация с това. Все пак ще кажа за протокола - не, "Ветровете на зимата" и "Мечта за пролет" не са готови. "Мечта за пролет" дори не е започната. Няма да започна да пиша седма част, преди да съм завършил шеста част. Струва ми се абсурдно, че трябва да обява това. Няма никакъв смисъл. Защо ще цикля по няколко години над завършени книги? Защо моите издатели, не само в САЩ, но и в целия свят, ще се съгласят на това?".

 

Издадоха края на Игра на Тронове?

 

Кит едва не изгубил тестис заради Игра на тронове

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия