P.I.F с безплатен концерт в подкрепа на хората с множествена склероза

Той ще се проведе на 30 май в парка зад НДК

2019-05-15 16:30:00
P.I.F с безплатен концерт в подкрепа на хората с множествена склероза
Снимка: Ади Янкулова/ P.I.F

Световният ден на множествената склероза, 30 май, ще бъде отбелязан у нас със специален концерт на група P.I.F и актьорът Филип Аврамов, който е голям фен на рок музиката. Събитието ще бъде с вход свободен и ще се проведе в парка зад НДК.

 

По време на концерта P.I.F. ще изпълнят песента "Понякога", която посветиха на всички хора с МС. 

 

Други изпълнители, които ще се качат на сцената са трио "Ы", възпитаници от Училище за певци "D Stars", трио "Тринити", Ансамбъл за народни песни и танци – град Пазарджик, и други. Актьорите Лара Златарева, Росен Пенчев, Мариана Йотова също ще подкрепят каузата с музикално изпълнение. 

 

Мотото на тазгодишната инициатива е "Невидимата МС", а организатор е фондация "Множествена склероза България". Основната цел е повишаване на информираността на обществото за невидимите МС симптоми и тяхното въздействие върху качеството на живот на потърпевшите. Като част от кампанията чрез кратки видеоклипове ще се представят различни хора, засегнати от МС, гласи официалното съобщение за събитието.

 

"Мисията на  кампанията ни е околните да разберат, че сред тях има не малко хора с МС, които ежедневно се борят с невидими за останалите симптоми. Надяваме се обществото да стане по - толерантно, защото най-страшното е да караш човек да доказва своите симптоми. Почти всеки един от нас е чувал жестоката реплика "Ти не изглеждаш болен!". На хората им е трудно да разберат как така след 8 часов сън се събуждаме уморени, не знаят какво е да виждаш като в мъгла, да не си усещаш краката, да си замаян и някак по-лесно за тях е просто да отсъдят – мързеливи, невротични, преиграващи... Ние сме съвсем нормални  човеци, с реални мечти и мисли, но със своите трудности, причинени от МС. Толерантност е да ни разберат, че понякога имаме нужда от по – дълга почивка, без да ни съдят“, споделя Здравка Цветарска,  председател на фондацията.

 

В България по неофициални данни има над 10 000 души, диагностицирани с МС, като всяка година тяхната бройка се увеличава приблизително с нови 80 пациента.

 

P.I.F. посветиха песен на хората с множествена склероза

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия