Международен лагер за писане на песни ще се проведе в Боровец

В него ще вземат участие хитови БГ изпълнители и европейски автори

2019-05-10 12:00:00
Международен лагер за писане на песни ще се проведе в Боровец
Снимка: Pexels

Автори от екипите на Риана, Уил Ай Ем, Кайли Миноуг и Крис Браун застават рамо до рамо с български изпълнители и текстописци като Михаела Маринова, Дара, Павел и Венци Венц по време на първия международен творчески лагер за писане на песни у нас. Той ще бъде проведен в планинския курорт Боровец.

 


16 топ композитори, текстописци, бийтмейкъри и музикални продуценти от 4 европейски държави ще живеят 7 дни в планината с 9 от най-ярките български изпълнители – така изглежда в цифри първият творчески лагер за писане на песни у нас - Sofia Songwriting Camp, съобщават от "Virginia Records".

 

От 13-ти и 19-ти май Боровец ще се превърне в притегателен център за европейската музикална индустрия по покана на музикалния лейбъл, а събитието се провежда под патронажа на кмета на Столична община – Йорданка Фандъкова.  Гостите ще бъдат от Англия, Швеция, Норвегия и Румъния.

 

Снимка: Virginia Records



"Sofia Songwriting Camp е стратегическо събитие с мисия в две думи – вдъхновение и образование. Стартираме процес, на базата на който да бъде вдигнато нивото на създаване на музика в България чрез включване на български автори и артисти в творчески екипи със супер успешни чужди автори и музикални продуценти от различни краища на света.

Изпълнителят е този, който получава цялото внимание при реализацията на един хит, но истината е, че без успешна колаборация между автори, хит няма да има. В Sofia Songwriting Camp фокусът ще е върху песента, защото тя е най-важната“, казва управляващият директор на "Virginia Records" - Саня Армутлиева. 



"Сътрудничество, съавторство, нетуъркинг, вяра в себе си, упражнения в студиото и всекидневни усилия – това е единственият начин да успееш като творец, няма пряк и бърз път", коментира Робин Йенсен, един от най-изявените мениджъри в музикалния издателски бизнес (Ekko Music Rights Europe) и създател на някои от най-успешните екипи и творчески срещи за писане на музика в Европа, който също ще се присъедини към Sofia Songwriting Camp.

 

Снимка: Virginia Records

 

Снимка: Virginia Records

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия