Емилия Кларк: Едва не умрях!

Актрисата имала мозъчна аневризма през 2011 г.

2019-03-25 12:00:00
Емилия Кларк: Едва не умрях!
Снимка: Reuters

Емилия Кларк разкри, че едва не умряла през 2011 г., когато лекарите открили, че тя има две мозъчни аневризми. След заснемането на първия сезон на "Game of Thrones" тя решила да се разсее с правене на упражнения с треньор, но е страдала от ужасна болка в главата.

 

В собствена статия за "The New Yorker" звездата разказва, че докато се е преобличала за тренировка в съблекалнята на един фитнес, е почувствала силно главоболие. Едвам е успяла да си обуе маратонките. Когато тренировката започнала, се насилвала да направи няколко упражнения. Но когато треньорът я накарал да направи планк, болката се увеличила и тя не успяла. Казала на треньора, че трябва да си почине и почти пълзяла към съблекалнята. Тогава осъзнала, че е болна и че мозъкът ѝ е увреден.

 

Веднага завели Емилия в болница и се разбрало, че тя има субарахноидален кръвоизлив - животозастрашаващо състояние, което предизвиква кървене около мозъка. "По-късно научих, че едва трета от пациентите с тази диагноза умират веднага или малко след диагнозата", обяснява актрисата. Тя посочва, че се е наложило да ѝ бъде направена операция, която е била много рискова.

 

След операцията Кларк е получила афазия - това е езиково нарушение и дори не е можела да си спомни собственото си име. Опитвала се е да произнася думи, но не е казвала нищо смислено и свързано.

 

"В най-лошите ми моменти исках да изключа устройството. Помолих медицинския екип да ме остави да умра. Моята професия, мечтата за това какъв ще бъде животът ми, всичко това се основаваше на езика, на комуникацията. Без това, аз бях изгубена", разказва актрисата. Това състояние обаче е било овладяно за около седмица.

 

Емилия Кларк: Успокояващо е да ходиш по барове

 

Има ли бъдеще за Джон Сноу и Денерис?

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия