Димитър Маринов подарил китара на Стефан Вълдобрев

Ето какво разказа изпълнителят на "Тази песен не е за любов"

2019-02-25 16:30:00
Димитър Маринов подарил китара на Стефан Вълдобрев
Снимка: Facebook

Стефан Вълдобрев разказа интересна история от студентските години, свързана с Димитър Маринов - българинът, който участва в "Зелената книга". Лентата спечели "Оскар" за най-добър филм, а Маринов държеше българското знаме по време на награждаването.

 

Оказва се, че двамата актьори са учили в един клас в НАТФИЗ и са били близки. Димитър дори е подарил китара на изпълнителят на "Рай", а Вълдобрев признава, че и до днес често свири с нея на концерти. И когато започва да измисля песни, винаги е с помощта на този инструмент.

 

Ето какво разказа той в социалните мрежи: "Митко Маринов беше най-големият в класа ни, беше преживял и препатил доста. От момчетата аз бях най-малък, единственият под 20. Това като че ли създаде някаква по-специална връзка между нас двамата - и в Академията, и извън нея. Уреждаше разни участия и ме викаше да обикаляме заедно - той с цигулка, аз на китара. Даваше ми своята YAMAHA, която беше купил от Англия, чудесен инструмент. Когато в края на 1990-та реши да замине завинаги за Щатите, ми я остави. Пъхна вътре два книжни лева, онези старите с гроздоберачката, дето и викахме Кина двулевката. Каза ми: да ти върви много и тази китара да ти изкара много пари. Виждали сте ме понякога на концертите с нея. От бандата се чудят защо я нося, тъй като тя няма вход за кабел и се налага да се озвучава с микрофон, което е трудно. Но аз си знам, че е специална китара от специален човек. От тогава до днес, всяка една от песните, които познавате е мислена с този инструмент. Двата лева също са си вътре :)Спомнях си за това снощи, докато гледах Митко с Оскара в ръка. Гледах го с широка усмивка на лицето, радвах му се, вълнувах се с него. Той заслужава всичко, което му се случва, защото имаше смелостта да опита и таланта да го постигне".

Снимка: Facebook

 

Снимка: Facebook

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия