От Netflix правят нови версии на "Хрониките на Нарния"

Имат права и върху седемте книги

2018-10-08 16:30:00
От Netflix правят нови версии на
Снимка: Pexels

От Netflix продължават с изненадите. Скоро те обявиха, че ще правят адаптация на сериалът от 90-те години - "Сабрина, младата вещица", а сега съобщават, че ще създадат и нови версии на любима детска фентъзи поредица. Става дума за "Хрониките на Нарния" от К. С. Луис.

 

Ще бъдат направени и филми, и сериал, пишат от Entertainment Weekly, така че подробно ще бъде разказана историята на четирите деца, които попадат във вълшебната страна Нарния.

 

Netflix са единствените, които са получили права и над седемте книги от поредицата, затова това наистина е голяма сделка, пишат от Variety. Още не е ясна точната бройка на филмите, които ще бъдат създадени или кога ще бъдат пуснати.

 

От седемте книги, разказващи за Нарния, са продадени над 100 млн. копия. Те са преведени поне на 47 езика. Пресъздавани са като театрални пиеси, радио пиеси, сериали, но най-известни остават филмовите адаптации от 2005 г., 2008 г. и 2010 г.

 

"Лъвът, Вещицата и дрешникът", "Принц Каспиян" и "Плаването на Разсъмване" станаха голям хит и печалбата от трите филма стига 1,5 млрд. долара.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия