Paramore вече няма да изпълняват Misery Business

Текстът бил обиден за жените

2018-09-12 12:00:00
Paramore вече няма да изпълняват Misery Business
Снимка: Reuters

Paramore повече няма да изпълняват песента "Misery Business" по време на концертите си. Това съобщи вокалистката на групата, Хейли Уилямс, по време на участие в Нашвил, Тенеси на 7 септември. А причината е феминистка.

 

"Тази вечер свирим песента за последен път. Това е избор, който направихме, защото чувствахме, че така трябва", каза певицата. Точно преди да засвирят парчето Хейли посочи: "Това е за всяко лошо решение, което ни е довело до тук. Това е за всички срамни неща, които сме казвали. Но ние пораснахме. Признавайки си невежеството от миналото и израствайки като емоционално интелигенти хора, ние решихме да не свирим повече "Misery Business". Песента е наистина добра, но е проблематична, с обиден текст за жените във втория куплет".

 

През годините изпълнителката няколко пъти е казвала в интервюта, че текстът е жесток. Хейли вече не се идентифицира с онази Хейли, която е написала песента. През 2015 г. тя съобщи в Tumblr: "Текстът на Misery Business" не е такъв, с който мога да установя връзка сега, на 26 години. Отдавна не мога да свържа такъв текст със себе си. Тези думи са написани, когато бях на 17 г.".

 

Тя твърди, че това няма голям философски смисъл и е било написано в тайния ѝ дневник, заради случка в гимназията. Феновете обаче не са особено доволни от решението. Те смятат, че парчето е зарибяващо и това е една от емблематичните песни на бандата.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия