Лана Дел Рей: Пеенето в Израел не е политическо изявление

Вижте какво обясни певицата

2018-08-20 13:30:00
Лана Дел Рей: Пеенето в Израел не е политическо изявление
Снимка: Reuters

Лана Дел Рей ще вземе участие в музикалния фестивал Meteor Festival, който ще се проведе в Израел от 6 до 8 септември. Певицата подчерта, че това не е политическо изявление. Много изпълнители бойкотираха фестивала именно по политически причини - като протест заради израелската окупация над Палестина.

 

Лана написа в профила си в Twitter: "Разбирам, че много от вас са разстроени, че ще бъда в Израел за фестивала Meteor... Това, което мога да ви кажа е, че вярвам, че музиката е универсална и трябва да се използва, за да ни събира заедно. Искам да ви припомня, че да пея в Тел Авив не е политическо изявление или решение, обвързано с политиката, точно както да съм в Калифорния не означава, че моите виждания са еднакви с мненията на правителството или някои техни нечовешки действия".

 

Изпълнителката на "Summertime Sadness" казва, че разбира и двете страни на ситуацията. Но тя и бандата и свирят по цял свят от почти 10 години. Невинаги са съгласни с политическите решения на местата, на които изнасят концерти, понякога дори не се чувстват сигурни и защитени, но като музиканти са избрали такъв живот, свързан с много пътувания.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия