Бийтълс са искали да играят във Властелинът на пръстените

Толкин не одобрил идеята на музикантите

2018-08-10 16:30:00
Бийтълс са искали да играят във Властелинът на пръстените
Снимка: Pixabay

Ливърпулската четворка The Beatles са имали желание да направят филмова адаптация по "Властелинът на пръстените". Това става ясно от пост в Twitter на британския кинодокументалист Луис Терукс.

 

Той е публикувал статус на акаунт, твърдящ, че The Beatles са искали да направят филм по книгата и Джон Ленън да е в ролята на Ам-гъл, и е попитал дали това е вярно. Оказва се, че наистина е било така.

 

Авторът Дж. Р. Р. Толкин обаче не е дал разрешение на рок групата да осъществи идеята си. Потребител на социалната мрежа обяснява в коментар под поста, че Пол, Джон, Ринго и Джордж са искали Стенли Кубрик да бъде режисьорът. Ринго Стар щял да е в ролята на Сам, Пол Маккартни - в тази на Фродо, а Джордж е щял да играе магьосника Гандалф.

 

Питър Джаксън, режисьорът на "Властелинът на пръстените", разкри пред Wellington's Evening Post: "Това е нещо, което Джон Ленън движеше, но Дж. Р.Р. Толкин все още държеше филмовите права на този етап, а на него не му харесваше идеята Beatles да правят филма. Така че той не позволи".

 

Джаксън обаче отбеляза, че ако бийтълсите бяха направили филма, към него е щяло да има страхотни саундтраци.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия