Секс, секс и пак секс – ето как се пише бестселър

2012-10-06 16:00:00
Секс, секс и пак секс – ето как се пише бестселър
Снимка: sxc.hu

Сексът продава. Това не е клише, а самата истина. И за да докажат напълно верността на това твърдение, американците Брайън Бръшууд и Джъстин Йънг превърнаха в бестселър своя книга, без дори да са написали и едно изречение от нея, пише OddityCentral.

 

Как е възможно това? Много просто – със секс, секс и отново секс. Бръшууд и Джъстин Йънг помолили интернет потребителите да им изпращат нескопосано написани секс сцени, включващи измислен от тях главен персонаж. След като събрали достатъчно материали, двамата американци също толкова нескопосано сглобили своя еротичен роман.

 

 

За да привлекат вниманието на читателите, пишман-писателите направили ефектна корица на своята книга, наподобяваща тази на световния бестселър „50 нюанса сиво”. След това двамата мъже пуснали творението си на цена от 0,99 долара в iTunes и... зачакали.

 

Само след няколко седмици тяхната книга се изкачила до четвъртото място в класацията на най-продаваните издания в iTunes. Въпреки многобройните ниски оценки от хората, в действителност прочели еротичния роман, книгата се продавала като топъл хляб. Нейните автори пък успели да спечелят впечатляващите 20 000 долара.

 

Всъщност идеята за експеримента на Бръшууд и Йънг се породила, след като единият от тях решил, че трябва да превърне бестселър своята книга с магически трикове. Именно тогава той установил, че на челните места в класацията на най-продаваните издания в iTunes са се разположили предимно еротични романи – факт, до голяма степен дължащ се на максимата, че сексът продава.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
berrynia
преди 11 години

хахах браво на пичовете


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия