Оплаквай се, че нямаш, а не, че имаш

2016-07-06 19:29:00
Оплаквай се, че нямаш, а не, че имаш
Снимка: Pixabay

Не го правим съзнателно, но почти всеки един от нас има навика да мрънка за неща. Неща, които притежава, които са му дадени, които си има. Не за онези, които му липсват. Звучи някак странно, но истината е, че е хубаво всички да си дадем сметка как наистина звучи.


Работата ми е супер скучна. В кризата, в която всички твърдят, че се намираме това да имаш работа си е направо престиж. Грозната истина е, че адски много хора не могат да си намерят, не биват наети или просто страшно ги мързи. Но в крайна сметка нямат работа. За такива хора, твоето лигавене по ужасно скучната ти, ужасно досадната ти и ужасно добре платена работа звучи смехотворно. Някои хора нямат пари за хляб, докато ти ходиш в офис с климатик и оплакваш живота си. Спри да го правиш.

 

 

Майка ми само ми опява. Това ще звучи гадно, но се радвай, че има кой да ти опява. Ще дойде момент, когато ще станеш голям човек, който ще трябва сам да се оправя в живота  - и да, това е ужасно голямо клише и по тази причина- абсолютна истината – и само ще милееш за кавгите, които майка ти ти е правила. Някой ден самата нея няма да я има. Бъди щастлив, че на някой му пука. Защото ще е един от малкото.

 

Гаджето ми лази по нервите. Тук вече говорим за глупости. Самия факт, че имаш някой до себе си, когато твърдиш, че обичаш е достатъчна причина да се чувстваш щастлив. Никой не е перфектен и естествено, че от време на време ще се дразните, но никога не съм разбирала това непрестанно оплюване на половинката. Имаш ли я? Имаш я. Някой хора мечтаят за мъж, с когото да споделят живота си. Или поне горещото лято. А огромна част от вас плачат, защото гаджето не ги е взело с колата от мола. И да, все още има такива хора.

 

Днес изкарах много малко пари. Такова средно положение е актуално за хора, които изкарват милиони и днес са изкарали само няколко хиляди. Там разликата е действително драстична. За младите това е фраза, която е способна да накара всеки с повече житейски опит да избухне в истеричен смях. С двайсет лева отгоре животът ти няма да стане по-лесен. Самият факт, че притежаваш нещо като собствен доход е достатъчна причина да си затвориш устата и да се радваш на финансовата свобода, независимо колко е щедра и колко дълго трае. В допълнение към първата точка, не всеки има възможността, да работи. Някои хора нямат времето, нямат силата или нямат желанието да се набутат в нещо, колкото да изкарат някой лев. Това, разбира се, е въпрос на личен избор, но много хора нямат пари. А ти се оплакваш от количеството на твоите. Звучи малко не на място?

 

Искам тази кола. Ако си стигнал до там, че да разглеждаш потенциалната си кола, значи си напред с материала. Имайки предвид, че някой хора не мога да си позволят и колело, твоята алчност, която огласяваш наляво и надясно пред хора, пред които не би било редно е меко казано злобна.

 

В кратко заключение искам да се защитя предварително. Не казвам, че човек не може да се наслади на новото, на хубаво, да го показва и да изисква и от себе си и от другите още и повече. Но идва момент, в който се самозабравяш. Трябва да се огледаш малко понякога. Хората действително нямат какво да ядат. Нямат домове и дрехи, нямат семейства, нямат работа. Нямат и колело. Оплаквай се достатъчно дълго от това, което притежаваш и скоро ще оплакваш загубата му. Радвай се на нещата, които имаш. Ако ще мрънкаш нека е за онова, което не си успял да получиш. Тогава има повече смисъл. Звучи идея по-правилно. Иначе приличаш на снобар, който много си вярва.

Автор: Моника Цветкова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия