Как да се научиш да свириш на китара

2015-01-03 14:16:00
Как да се научиш да свириш на китара
Снимка: freedigitalphotos.net

Артистичните умения са важни в запознанствата и комуникацията. Без значение дали си момиче или момче, винаги можеш да се превърнеш в център на внимание, душата на купона или поне да бъдеш забелязан, ако имаш някакви артистични заложби. В случай, че не можеш да пееш и гласът ти по-скоро ще прогони хората, отколкото да ги привлече към теб, винаги има друг вариант за действие. Музиката е най-лесният начин да спечелиш симпатии и да привлечеш внимание и не е задължително да имаш ангелски глас за да го постигнеш. Можеш да се научиш да свириш на музикален инструмент без да посещаваш школи или учители.

 

Китарата е един от музикалните инструменти, които са достатъчно интуитивни за да се научиш да свириш без учител. Изглежда сложен и заплетен инструмент, но това не е така. Знаехте ли , че китарата не изисква да четете и пишете ноти, за да се научите как се свири? Съществува запис наречен табулатури, който не се базира на нотното петолиние нито на ключа сол.

 

Табулатурите представляват графично изображение на шестте струни на китарата, тоест шест линии, върху които се записват различни числа. Тези числа са позициите, които следва да бъдат натиснат, за да прозвучи желания звук. Теоретично със сигурност звучи ужасно сложно, но по този начин са се научили да свирят милиони хора по света.

 

 

Guitar Pro. За да всеем малко спокойствие и увереност, ще ви запознаем с някои от успешните мултимедийни платформи, които могат да ви съдействат по пътя на самообучението. Guitar Pro е прекрасна компютърна програма, разработена за тази цел. Тя представлява графична среда, в която можете да записвате във вид на табулатури различни ваши музикални хрумвания, а в по-интересния случай – да отворите готов файл на някоя известна песен, която искате да разучите в лесни стъпки. Програмата може да представи музикалното произведение едновременно в табулатура и нотен запис. Позволява прослушването на песента, задаване на темпото, превъртане напред или назад, спиране и пускане в удобен за обучаващия се момент.

 

Ако караокето има свой вариант в инструментализма, то това са табулатури, заредени в програма като Guitar Pro. Всяко число на позиция променя цвета си в момента, когато трябва да прозвучи. Програмата позволява и промяна в звученето на инструментите. Можете да накарате китарата да звучи като пиано, тромпет или какъвто пожелаете инструмент.

 

Единственото от което се нуждаете е китара и мотивация. Заредете се с желание и търпение, табулатури на хартия или на компютърния екран и напредвайте в бързи стъпки, без посещаване на школи или учители и разноски по уроци. Проверете дали таите в себе си заключен и неподозиран талант и може да останете приятно изненадани.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
FunkyPie
преди 9 години

само с четенето на статуята ми се появиха мазоли по пръстите и се научих

npp
преди 9 години

не пропускай и поне един самоучител за постановки и техники на свирене с грифова и струнна ръка, трябва да можеш да придвижваш добре ръката по дължината на грифа и безшумно(без да допираш струните), също и да я завърташ нагоре надолу когато трябва да се свири соло на горните(басовите, когато палеца трябва да е зад грифа) или долните струни, легато техниката, да правиш голямо и малко баре с показалеца и другите пръсти, да сменяш акордите бързо, и въобще техническите упражнения за умелост и бързина, освен че и техниките за възпроизвеждане на тон с перце и пръсти по струните с другата ръка

Blab
преди 9 години

успех;Д


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия