Пет идеални начина за релакс през уикенда

2014-10-05 13:59:00
Пет идеални начина за релакс през уикенда
Снимка: freedigitalphotos.net

Училището започна и вече нямаме толкова свободно време. Безгрижното лято свърши и отново се започва с неволите в клас. Това означава, че прекарваме целия си ден в училище, понякога по 7-8 часа сме там. Като прибавим и извънкласните занимания, които посещаваме – език или друг курс, свободното ни време рязко намалява. Така умората се трупа и в един момент се оказва, че перманентно не сме си доспали, нямаме време за себе си и сме изнервени и неработоспособни. Хубаво е да си даваме и време за почивка, за да можем да се справяме с ежедневните си задължения качествено. Как да се отпуснем и да релаксираме? Сега ще ви споделим няколко идеи.

 

 

Разходка сред природата. Колко банално, нали? Но е факт, че това е страхотна релаксация. През есента все още има хубави дни, които можете да отделите за една разходка с тайфата. Не е нужно да ходите кой знае колко далече. Около града ви със сигурност има прекрасни места, които са близки и красиви. Направете си пикник, вземете любимите си хора с вас. Една такава разходка ще ви даде много приятни преживявания.

 

Малко изолация. Спрете интернета, изключете мобилния си телефон и прекарайте една събота вкъщи. Можете да поканите на гости най-добрия си приятел или гаджето. Така ще си изкарате един ден в приятна компания, без никой да ви занимава и ще сте неоткриваеми. Гледайте филми, говорете си, прекарайте време заедно. Това е чудесно, особено когато времето навън е лошо и не става за излизане и разходки.

 

Чай и хубава книга. Понякога ви се иска да се откъснете от този свят и да се пренесете на друго място. Книгата е най-доброто решение. Направете си голяма кана чай или капучино с много мляко. Вземете любима ваша книга или някоя нова, която са ви препоръчали. Така можете да прекарате цял ден в леглото, дори по пижама. Определено ще си починете от всичко, което се случва през натоварения делник.

 

Вечер на свещи. Да, отново банално, но ефикасно. Поканете гаджето, когато сте сами вкъщи и си направете романтична вечер. Запалете ароматни свещи, подгответе хубава музика и се насладете на компанията на партньора си.

 

Прекарайте време с родителите си. От колко време не сте обръщали внимание на майка си и баща си? Защо не им отделите един уикенд. Предложете им да мръднете извън града и се постарайте да ги организирате. Или просто си останете вкъщи и гледайте филми с тях, правете домашни сладки или отидете на разходка в близкия парк. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия