Десет нови неща, за които да използваш своя сешоар

2016-06-22 18:30:00
Десет нови неща, за които да използваш своя сешоар
Снимка: Pixabay

Онзи аксесоар за коса, който винаги е толкова бавен и досаден при употреба. Сешоарът, който винаги те бави и никога не успяваш да се справиш така добре с него, както ти се иска. Предлагам ти няколко алтернативни решения, за които да го използваш и може би ще ти се стори малко по-приятен.


1. Разтопи крайчетата на очилата, които са ти тесни – ако имаш стар чифт очила, които имат пластмасови дръжки, използвай сешоара, за да нагорещиш дръжките, докато омекнат, а после ги извий така, както ще ти бъде по-удобно.

 

2. Премахни стикерите с помощта му – супер досадните стикери, които никога не се махат, излизат супер лесно, ако ги затоплиш със сешоара си. Опитай!

 

 

3. Изсуши си лака – познатото чувство, когато излизаш.. много бързаш и тъкмо си се лакирала, но нямаш време да изчакаш лакът да изсъхне. Използвай сешоара – един път и той да бъде повече от просто полезен!

 

4. Почисти пастелите от стените – малката ти сестричка е надраскала стените у вас с пастели. Помогни на майка си, като я отмениш в това домакинско задължение – загрей следите от пастел по стената със сешоара, а след това почисти с вода и мека кърпа. Ако стените ти са латексови, може да ползваш и малко сапун заедно с водата.

 

5. Премахни восъка от повърхностите – вместо да чоплиш восъка, който оставя неприятни следи, просто го затопли и след това забърши внимателно.

 

6. Почисти запотеното огледало – винаги след баня огледалото ти е запотено. Решението е просто – пусни сешоара в близост до него, а след това забърши с кърпа.

 

7. Гланцирай приготвената торта – ако правиш торта, която е покрита с глазура, но не успяваш да замажеш така, че да стане гладко и красиво, затопли отгоре тортата със сешоара, но внимателно и не твърде много. След това дооформи с шпатула.

 

8. Изглади без ютия – сешоарът може да свърши абсолютно същата работа с дрехите ти, както ютията. Не се притеснявай да го използваш и не го подценявай – топлинната струя прави чудеса.

 

9. Ползвай го, за да отлепиш по-лесно лепенката си – случвало ли ти се е да си залепиш лепенка на място, където имаш косъмчета? Адът, докато я махаш след това, е нетърпим. За да избегнеш това, точно преди да я отлепиш, загрей внимателно мястото със сешоар за кратко – след това бавно разлепи. Няма да усетиш дори единично оскубване.

 

10. Използвай стойка за сешоар, за да си направиш прическа по-лесно – ако си закупиш стойка за сешоар, мъката на оформянето на косата изчезва! Така вместо една ръка, ти имаш и двете си ръце на разположение, за да се справиш с косата си. Успех!

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия