Защо кучето ти прави някои дребни бели

2016-02-28 14:53:00
Защо кучето ти прави някои дребни бели
Снимка: freedigitalphotos.net

Колкото и добро куче да имаш, най-вероятно понякога се случва да направи някои дребни лудории. Ето какво се крие зад тях.

 

Постоянно лае.  Кучето лае, когато иска да привлече внимание, защото някой се приближава, но също така то прави това и когато скучае. Престори се, че не го чуваш, отклони погледа си от него и спокойно изчакай да се успокои. Или направо му заповядай да мълчи и го възнагради за послушанието с нещо вкусно, с милувка или със словесна похвала. Така ще разбере, че си доволен/а от него, когато не вдига излишен шум.

 

Иска от храната, когато си на масата. С жални и умоляващи очи кучето те следи как се храниш, дори се качва на коленете ти или поставя лапите си направо на масата. Ако се подадеш на молбите му и споделиш храната си с него, това несъмнено ще попречи на правилното му възпитание. Не му давай нищо от масата, а го нахрани след или преди това на обичайното за него място с неговата си храна. Можеш също да му сервираш неговата порция в момента, в който и ти сядаш на масата. Кучето трябва да разбере, че трябва да спазва определени правила и че има ред.

 

 

Дърпа силно каишката, когато го разхождаш. Понякога по време на разходката кучето те дърпа силно и те тегли. Това може да означава, че каишката е прекалено къса, или че любимеца ти е роден водач. Опитва се то да бъде шефът. Не дърпай обратно каишката, това само ще увеличи съпротивата му. По-добре промени посоката на движение – тогава кучето ще се опита да разбере какво точно правите. А после, объркано, ще те последва.

 

Обича да сяда на дивана. Щом излезеш от стаята или просто му обърнеш гръб, кучето бърза да се настани на дивана, това означава, че то все още не е намерило своето място в семейството и в дома. Покажи строгост и не отстъпвай. Хвани го за каишката и го накарай да слезе от дивана. Ако се опита отново да заеме твоето място, изведи го от стаята и то ще разбере, че не бива да прави такова нещо, освен ако не иска да стои само в коридора. Когато излизаш от къщи, поставяй препятствия пред достъпа му до там.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия