Главоблъсканицата, която подлуди всички в интернет

2016-02-19 13:45:00
Главоблъсканицата, която подлуди всички в интернет

В последните няколко дни в интернет се върти тази загадка с плодовете, която предизвика вълна от противоречиви коментари.

 

Въпреки че задачата е предназначена за деца и е съставена от няколко плодчета, които трябва да бъдат заменени с цифри, то тя затруднява и възрастните. Ябълките и бананите се превърнаха в истинска загадка за малки и големи, които дават противоречиви отговори от 14 до 20.

 

Най-често даваният отговор е, че 3 ябълки са равни на 30, което означава, че 1 ябълка е ревна на 10. Една ябълка + 2 чепки банани са равни на 18, което прави 4 за една чепка банани. Чепка банани – половин кокос е равно на 2, което означава, че един кокос е равен на 2. В такъв случай уравнението от последния ред трябва да половин кокос (1), + една ябълка (10) + чепка банани (4) = на 15.

 

По-наблюдателните забелязват, че на последния ред чепката банани се състои от 3 банана и затова резултатът трябва да е 14.

 

Тази задача има още няколко интерпретации, които водят до най-различни отговори. Към момента нейният автор е неизвестен и затова не се знае окончателният резултат.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия