Какво да направиш, за да не те убиват обувките на бала

2015-05-25 18:03:00
Какво да направиш, за да не те убиват обувките на бала
Снимка: freedigitalphotos.net

Баловете наближават и съвсем скоро хиляди абитуриенти ще прекарат една от най-специалните нощи в живота си. Една незабравима вечер, която ще остане задълго в спомените на младежите. Но абитуриентите трябва да помислят и за тоалетите си, защото искат да бъдат красиви и неотразими. Повечето дами имат проблеми с обувките, те искат да намерят подходящ модел, който да си отива с роклята и бижутата, но пропускат удобството, което се оказва много важно в празничната нощ. Какво да направиш, за да не те убиват обувките ти?

 

Не си купувай неподходящ модел. За съжаление повечето момичета държат обувките им да са красиви и модерни, но не и удобни. Залагат на много високи и тънки токове, неудобни материи и смятат, че ще издържат поне една вечер. Резултатът е болки, мазоли, кръв и танци на бос крак в края на нощта. Ако не искаш това да се случи, помисли си какви обувки ще обуеш на бала. Все още имаш няколко дни да решиш дали да не ги смениш с по-удобен чифт.

 

 

Носи ги преди специалното събитие. Сигурно не смееш да докоснеш роклята и обувките си, за да не ги увредиш или изцапаш. Искаш да бъдеш перфектна в балната нощ. Можеш спокойно да оставиш роклята си на страна, но е време да носиш обувките си. Обуй ги вкъщи и прекарвай поне по два часа на ден с тях. Така те ще се отпуснат и ще приемат формата на крака ти. Можеш да правиш и малки разходки навън с тях, например до магазина или в близкото кафе.

 

Обувките те стягат? Оказва се, че обувките са прекалено стегнати и имат нужда от разширяване. Ако са от естествена кожа, можеш да ги мажеш с ленено масло или глицерин. Необходимо е да нанасяш един от двата продукта, по 2 пъти на ден поне. Старай се да слагаш обилно количество, за да попият добре. Също така, можеш да сложиш няколко страници от смачкан вестник вътре, като ги напълниш добре (ако са обувки, при сандали ще бъде трудно). Така кожата ще се опъне още повече и ще се отпусне.

 

Сложи си цитопласт. Ако усещаш дискомфорт в дадена област като пръстите или петите, сложи си такава лепенка, за да предотвратиш образуването на мазоли в тази част от крака.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия