Кой модел дънки е най-подходящ за теб?

2014-02-02 18:41:00
Кой модел дънки е най-подходящ за теб?
Снимка: freedigitalphotos.net

Безспорно дънките са най-популярната и носена дреха в последните години. Те сякаш не остаряват. Разнообразието от цветове и кройки е безкрайно, протрити, избелени – за всеки вкус, за всяка фигура.

 

Може би не знаеш, но дънките са измислени като работно облекло за фермерите и каубоите през 1835г., а платът, който е използвал създателят им Леви Щраус, е бил за палатки – брезент, който са предпочитали заради здравината.

 

От къде идва думата „джинси”? Леви Щраус купува брезента от Генуа, Италия, като пакетите, в които е бил опакован плата, е имало надпис „Genes” (произнасян в САЩ като „джинс”). От там идва името джинси.

 

Колкото фигури, толкова и модели. Факт е, че има огромно богатство от модели и начини за изработка, така всяко момиче може да се побърка като влезе в магазин за дрехи. Много е важно как ще подбереш модела според фигурата ти. Дънки има за всеки ръст и размер, просто трябва да избереш подходящите за теб.

 

 

По-тъмните дънки правят визуално краката по-стройни и дълги, а ханша – слаб и стегнат, ако моделът е еластичен. По-светлите дънки закръглят оптически ханша и бедрата. Ниската талия придава издължен силует, но не е подходяща за момичета, които имат по-голямо коремче и паласки, защото ще се получи „увисване” отпред и отстрани. Добре е да си купуваш дънки с около половин или един размер по-малки, защото се отпускат и увисват.

 

Когато пробваш дънки и се чудиш дали са твоя размер има един лесен трик за да разбереш. Закопчаваш копчетата и дърпаш ципа. Ако можеш да дишаш спокойно, значи са точно за теб. Ако си пристягаш прекалено много талията за да влезеш в един-два размера по-малко, то тогава правиш голяма грешка. Няма да са ти удобни, а дори да се отпуснат, трудно ще ти станат по мярка. Затова не прави тази грешка и си купувай точния размер.

 

Ако имаш по-закръглени ханш и бедра, за теб се препоръчват дънки с права кройка, така ще изглеждаш по-стройна. Добре е джобовете да са разположени по-ниско и да не са много широки.  Избягвай моделите, които се стесняват надолу по краката.

 

Широките (но не много) крачоли, са подходящи за момичета с къси крака. Важно е какви ще са шевовете – вътрешни или външни. Вътрешните правят фигурата по-стройна, външните – по-закръглена и набита. Късите крачоли правят тялото ниско, а дължината на дънките до тока на обувката правят краката по-дълги.

 

Не забравяй, че е важно една дреха да ти стои добре, да ти е удобна и да се чувстваш комфортно в нея. Модата е хубаво нещо, но не всичко, което е модерно ни прави красиви и ни кара да изглеждаме добре. Придържай се към своя собствен стил.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия