Създадоха ядливи хартиени опаковки (+видео)

2012-12-25 23:59:00
Създадоха ядливи хартиени опаковки (+видео)
Снимка: YouTube

Случвало ли ви се е да сте толкова гладни, че да нагънете бургера си заедно с хартиената опаковка, в която са ви го продали? Е, това вече не е никакъв проблем... или поне не за клиентите на бразилската верига за бързо хранене “Bob”, която вече продава своите сандвичи в изцяло ядливи опаковки, съобщава OddityCentral.

 

 

Статистиката сочи, че за една година само в Америка се изхвърлят над 75 млн. тона отпадъци от непотребни хартиени опаковки на хранителни продукти, като само половината от тях се преработват чрез рециклиране. Ето защо от години насам учените работят по създаването на по-екологични, ядливи опаковки, които значително ще намалят изхвърляните отпадъци.

 

Не е ясно точно на базата на каква технология са разработени хартиените обвивки на бургерите на веригата “Bob”, но от управата на заведенията за бързо хранене разкриват, че тяхната информираща рекламна кампания е постигнала значителен успех. Повечето клиенти на ресторантите вече знаят да не изхвърлят опаковките си, а да ги изяждат заедно с поръчаната храна.

 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ccdesigns
преди 11 години

Аз не виждам кво им е неядливото на обикновените салфетки :D Друг е въпроса, че са гадни на вкус.

afafafafa
преди 11 години

това е супер нехигиенично

scrooper
преди 11 години

Супер, и без това стомасите ни отдавна са се превърнали в кофи за ***...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия