Откровено за... работата от вкъщи

2012-10-28 18:00:00
Откровено за... работата от вкъщи
Снимка: sxc.hu

Все повече компании, както в света, така и в България, предлагат на служителите си възможността да извършват служебните си задължения от удобната и приятна обстановка у дома. Въпросът, който вълнува много шефове, обаче, е какво всъщност правят работниците вкъщи? Дали се посвещават изцяло на задълженията си или предпочитат да се излежават цял ден на дивана, претендирайки, че работят? Скорошно британско проучване намери отговорите на тези въпроси, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Оказва се, че 3/4 от работещите от вкъщи си позволяват да вършат домашните си задължения, като чистене и готвене, във времето, в което се предполага, че трябва да са на работа. Но това не е всичко – 1/3 от служителите, работещи у дома, се възползват от това, че в работно време супермаркетите обикновено са по-празни, и пазаруват именно тогава, за да избегнат навалицата и опашките по касите.

 

78% от хората, работещи от вкъщи, признават, че си позволяват много повече почивки за пушене, отколкото трудещите се в офис. 40% пък са тези, които дори спортуват в работно време, а 80% гледат телевизия.

 

Повече от половината служители, работещи у дома, твърдят, че прекарват целия си ден по пижама. Един на всеки петима пък признава, че си позволява да работи дори гол, тъй като си е сам вкъщи. Отделно 5% от анкетираните без неудобство споделят, че им се случва да правят секс с половинката си, когато претендират, че са на работа.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия