Една от причините за затлъстяването на децата са... работещите майки?

Изследване на учени от американския университет във Вашингтон, нюйоркския университет Корнел и Чикагския университет установило, че колкото повече работят майките, толкова повече техните деца са застрашени от наднормено тегло и дори

2011-05-27 11:29:20
Една от причините за затлъстяването на децата са... работещите майки?

Изследване на учени от американския университет във Вашингтон, нюйоркския университет Корнел и Чикагския университет установило, че колкото повече работят майките, толкова повече техните деца са застрашени от наднормено тегло и дори от затлъстяване.


Учените констатирали, че броят на годините през които майките са работили, е правопропорционален на индекса на телесната маса на техните деца, т.е. съотношението между тегло и височина.


Период от средно 5,3 месеца работа на майкта води до телесна маса с 10 процента по-висок от норнмалния, т.е. при дете с нормална висоина, това означава на всеки 5,3 месеца детето да наддава близо 500 грама повече от нормалното.


Учените, обаче, все още не могат да установят причината за тази зависимост. Дали все пак това не са хамбургерите и пиците, както и другите вредни храни, с които се тъпчат отрочетата им, след като майките нямат време да ги хранят с   домашно приготвена храна?

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия