Американци искат да "уволнят" клоуна на McDonald`s

Клоунът Роналд Макдоналд неволно стана участник във война. Американските лекари са против персонажа, който рекламира веригата ресторанти за бързо хранене McDonald`s. На годишното събиране на акционерите на компанията над 500 души от областта на зд

2011-05-31 00:07:57
Американци искат да
Клоунът Роналд Макдоналд неволно стана участник във война. Американските лекари са против персонажа, който рекламира веригата ресторанти за бързо хранене McDonald`s.

На годишното събиране на акционерите на компанията над 500 души от областта на здравеопазването в Америка изпратиха открито писмо, в което са посочили желанието си да се прекрати използването на клоуна като реклама на веригата. Писмото бе публикувано в най-тиражираните вестници в Америка.

Авторите му имат за цел да се погрижат за болните деца, да се опитат да променят начина им на мислене относно храненето и да се намали консумацията при тях на фаст фууд.

В последно време целият свят има проблем със затлъстяването при подрастващите и според американските специалисти вериги като McDonald`s са виновни за това с техните хамбургери и пържени картофки, които наистина са вкусни и апетитни, но са високо калорични и вредят на здравето. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия