В Медицинския университет в Пловдив мъчат зайчета пред студенти

В Медицинския университет в Пловдив редовно измъчват невинни животинки, това съобщиха студенти от висшето учебно заведение. Те са подали сигнал в Министерството на земеделието и храните и Националната ветеринарномедицинска служба. Възмутените студ

2010-11-19 00:07:35
В Медицинския университет в Пловдив мъчат зайчета пред студенти
В Медицинския университет в Пловдив редовно измъчват невинни животинки, това съобщиха студенти от висшето учебно заведение. Те са подали сигнал в Министерството на земеделието и храните и Националната ветеринарномедицинска служба.

Възмутените студенти описват как четирите лапи на зайчетата се връзват в средата на стаята, закачат им за врата датчици, които отчитат техния пулс и други важни жизнени показатели. След това удрят с чук задните лапички на животните ,за да се измери нивото на болка и шок у тях. Ако преподавателят реши, може да се направи и дисекция на някое от зайчетата. Опитите се правили и пред бъдещите медици от "Физиология" и "Патофизиология".

Ръководството на университета не отрече, че се провеждат опити, но за тях използвали специално отглеждани за целта животни. Освен със зайчетата, правят опити и с лабораторни мишки. Ако студентите имат слаби нерви и не желаят да гледат такъв вид експерименти, просто не е трябвало да се записват да следват тези специалности.

Студентите твърдят, че преди години са се правили опити с кучета и котки, но това е забранено, защото се счита за нехуманно.

Има доста студенти, които смятат тези опити за нормални, защото без тях няма как да се изучи учебния материал като хората. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия