7 начина да изберем перфектен фон дьо тен

Кои са те?

2017-02-27 12:00:00
7 начина да изберем перфектен фон дьо тен
Снимка: Instagram

Добре направена основа на лицето е най-важното нещо за перфектния грим.

 

Представете си, че лицето е своеобразно платно, а преди да нанесете очна линия, спирала за мигли, руж, червило или каквото и да е, първо трябва да изберете правилния фон дьо тен.

 

Това далеч не е толкова лесна задача, колкото звучи и ще ви трябва една идея повече време и усилия за перфектен цвят.

 

Ето топ 7 на начините, с които да изберете перфектен фон дьо тен.

 

1. Изпробването на цвят е най-важната стъпка при правилното селектиране на фон дьо тен

 

Първоначално избираме три нюанса – този, които смятаме, че е най-близък до нашата кожа, един по-тъмен и един по-светъл. По този начин се застраховаме, че ще оцелим със сигурност нашия нюанс.

 

2. Закупуване на място

 

Така съществената основа на грима трябва да се закупи на място. Онлайн пазаруването на такъв тип изделия е възможно единствено тогава, когато вече сме използвали дадена марка и знаем точния номер на цвета, който ни трябва. Ако не сме сигурни, най-добре да се разходим до най-близкия магазин, в който можем да изпробваме и различни тестери на цветове.

 

3. След нанасяне на пробния участък, излезте на дневна светлина - лампите в магазините са с различна светлина от тази, в която ще ви виждат

 

В случай, че имате възможност, помолете ваша приятелка да ви придружи, за да ви даде обективен съвет. Няколко гледни точки винаги са по-добре от една.

 

 

4. При търсене на фон дьо тен е хубаво да сме с предварително почистено лице, на което е поставен хидратиращ крем, като няма проблем да сме гримирали очите или да имаме червило

 

Поставянето на фондьотена е най-добре да се направи на бузата на лицето или в долната част на челюстта. Това са точките, които най-добре определят точния ни цвят. В случай, че не желаете да нанасяте тестери по своето лице, можете да нанесете върху горната част на китката.

 

 

5. Ако се колебаете между два различни нюанса, имайте предвид, че по-светлият се коригира по-лесно с пудра или руж

 

Тъмният е възможно да ви направи да изглеждате оранжева или все едно сте с поставена маска. Съобразете се със сезона, в който ще използвате фондьотена – зимата кожата на лицето е по-светла, а през лятото – по-тъмна.

 

6. Задължително изчакайте фондьотенът да изсъхне хубаво, преди да го купите

 

Този тип козметика се окислява от въздуха и е възможно да потъмнее с един, до два тона. Именно заради това съветваме при колебание за цветовете, да се вземе по-светлия.

 

7. Съобразете текстурата и съставките с типа кожа

 

В момента на пазара се предлагат всякакви марки и видове фон дьо тен, които са с различен състав. Ако сте с мазна кожа, потърсете такъв, който е с по-малко хидратиращи свойства, а ако сте със суха – обратното. Обърнете внимание и на слънцезащитния фактор – важно е да го има, независимо от сезона.

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия