Най-често допусканите грешки при избора и употребата на фон дьо тен

2017-01-31 15:26:00
Най-често допусканите грешки при избора и употребата на фон дьо тен
Снимка: iStock

Повечето момичета използват фон дьо тен ежедневно. И въпреки честата му употреба, голяма част от тях допускат грешки при неговото нанасяне.

 

Фон дьо тенът прави тена на лицето равен и прикрива зачервявания и пъпчици. BB, CC и DD кремовете са много добри, но за съжаление те нямат възможност да прикрият всички недостатъци на кожата. И затова повечето жени използват фон дьо тен.

 

Избирането му и нанасянето му обаче не са толкова лесни, колкото изглеждат отстрани. Поради тази причина голяма част от представителките на нежния пол допускат грешки. Виж кои са най-често допусканите и се постарай да не ги правиш повече:

 

 

Не избираш правилния тип фон дьо тен – на пазара има различни типове фон дьо тени, като всеки от тях подхожда на различен тип кожа. Повечето жени в магазина обаче не обръщат внимание на типовете фон дьо тени, а само на техните цветове. Специалистите съветват, ако имаш суха кожа да си вземеш фон дьо тен с хидратиращи съставки. Ако кожата ти е комбинирана, за теб е подходящ полуматиращ фон дьо тен. На мазната кожа най-добре ѝ седи матиращ фон дьо тен.

 

Не избираш фон дьо тена на естествена светлина – много жени избират неправилен фон дьо тен, защото в магазина светлината е изкуствена и това ги подвежда. За съжаление, обаче няма как да вземеш няколко тестера и огледало и да излезеш извън магазина, за да видиш кой фон дьо тен е наистина подходящ за теб.

 

Нанасяш фон дьо тена с двете си ръце – жените, които бързат рано сутрин, обикновено нанасят фон дьо тена набързо с две ръце. Той обаче трябва да се нанася с четка или гъба за грим, за да се постави максимално добре. След като сложиш фон дьо тена, мини със салфетка или тампон за грим лицето си, като леко го потупваш, за да отстраниш излишното количество.

 

Не използваш тестерите правилно – повечето представителки на нежния пол тестват фон дьо тена на ръката, дланта или китката си. Специалистите обаче препоръчват да тестваш фон дьо тена на лицето в зоната на бузите или челото. Тенът на ръцете обикновено е по-тъмен от този на лицето и затова може да се подведеш и да не избереш подходящ цвят за теб.

 

Не използваш основа – доста момичета не слагат основа преди фон дьо тена. А тя действа като бариера, която пречи на фон дьо тена да избледнее през деня. Също така шансът следобедните часове фон дьо тенът да стане оранжев заради твърде многото pH от себума на кожата значително намалява.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия