Храните и напитките, с които да намалиш или напълно да откажеш захарта

2016-11-15 20:37:00
Храните и напитките, с които да намалиш или напълно да откажеш захарта
Снимка: iStock

Ако искаш да намалиш или напълно да се откажеш от приема на захарни изделия, то ние напълно те подкрепяме за този твой избор. Има някои храни и напитки, които ще ти помогнат да направиш тези проблеми. Виж кои са те:

 

Кокосово масло – щом искаш да намалиш или напълно да изключиш захарта от менюто си, препоръчваме ти да добавиш към храната си малко здравословни мазнини. Най-подходящо за целта е кокосовото масло, понеже има лек сладък вкус и съдържа средноверижни триглицериди, които дават енергия на организма.

 

 

Фурми – те са изключително подходящи за междинна закуска или когато ти се прияде нещо сладичко. Фурмите са за предпочитане пред другите сушени плодове, защото са по-сладки и богати на вкус. Също така може да ги използваш и като заместител на захарта в много тестени изделия.

 

Листни зеленчуци – ако ти се дояде нещо сладичко, когато си под стрес или депресия, добави повече листни зеленчуци към храната си. Те ще ти помогнат да потиснеш глада си за захар.

 

Английска сол – когато си под напрежение, ти се иска да хапнеш нещо сладичко и висококалорично. Ние обаче те съветваме да си направиш релаксираща вана с английска сол. По този начин умът и тялото ти ще си отпочинат, а организмът ти ще поеме част от магнезия, който се съдържа в английската сол.

 

Кисело зеле – има бактерии в червата, които се влияят от захарта и може да увеличат твоя апетит. Ферментиралите зеленчуци като киселото зеле балансират чревната флора чрез добавяне на пробиотици. През есента и зимата е препоръчително да наблегнеш на консумацията на кисело село, ако искаш да се откажеш от захарта.

 

Банани

Този плод е подходящ за хората, които искат да намалят консумацията на захар. Може да ги хапваш като част от закуската си, да подслаждаш смутита си с тях или пък да си направиш вкусно бананово мляко.

 

Сладки картофи – когато ти се хапва нещо сладичко, хапни сладки картофи. Скорбялата в тях ще ти помогнат да пребориш желанието си за захар.

 

Билков чай – приемат на различни видове чай са не само полезни за здравето, но и ще ти помогнат да се откажеш по-лесно от захарта. Вместо да ги подслаждаш със захар обаче, прави го с мед.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия