Храни срещу възпалено гърло

2016-11-14 14:33:00
Храни срещу възпалено гърло
Снимка: iStock

Когато гърлото ти е възпалено, трябва да промениш хранителния си режим, за да се справиш с този проблем. През есента много хора се оплакват от възпалено гърло и веднага посягат към най-различни хапчета. Ние обаче те съветваме да преодолееш този проблем, като наблегнеш на консумацията на следните храни:

 

Зеле – то ще помогне на организма ти да овладее по-лесно възпалението и болката в гърлото. Зелето е богато на антиоксиданти, витамин С и витамин К.

 

Сол + вода – солта помага за намаляване на болката в гърлото чрез добавяне на повече натрий, затова е препоръчително няколко пъти на ден да си правиш гаргара с вода и сол.

 

Банани


Тяхната вътрешност е мека, така че са подходящи за хора, които имат проблеми с гърлото. Също така бананите са богати на калий, витамин В и витамин С, който помага растежа и възстановяването на тъканите в гърлото.

 

Мед + джинджифил + лимон + чесън – тази комбинация ще успокои гърлото ти само за няколко часа. Джинджифилът, чесънът и лимонът ще намалят значително болката в гърлото, унищожавайки бактериите, които я причиняват. Медът пък със своите лековити свойства ще възстанови слоя в гърлото, който е бил засегнат. Смеси мед, чесън, лимон и джинджифил в чаша топла вода и излекувай гърлото си!

 

Варени моркови


 

Те са едни от най-полезните храни, когато става въпрос за възпалено гърло. Морковите помагат за намаляване на болката и ревитализират организма. Те съдържат много антиоксиданти и огромно количество витамин С, който се бори с инфекцията.

 

Ябълков оцет + мед – сложи 1 супена лъжица ябълков оцет и 1 супена лъжица мед в чаша топла вода. Пий тази лечебна напитка поне 5 пъти дневно, за да излекуваш бързо гърлото си.

 

Бъркани яйца – те са питателен източник на протеини и със сигурност ще допринесат за намаляване на възпалението, причинено от болното гърло.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия