Трикове за изправяне на косата без употреба на горещи уреди

2016-10-21 16:28:00
Трикове за изправяне на косата без употреба на горещи уреди
Снимка: iStock

Жените рядко са доволни от това, което имат. Тоест жените с прави коси мечтаят за къдрици, а къдравите представителки на нежния пол правят всичко възможно да се сдобият с права като струна коса, като за целта използват химикали, преса или сешоар, все неща, които увреждат косата.

 

Жените обаче изправят косите си от векове и то без да използват нагорещени да червено уреди. Сега ще ти разкрием няколко трика, които ще ти помогнат да изправиш косата си, но имай предвид, че е възможно и да не се получи, защото ако косата ти е много къдрава, няма как да я направиш права с тях. Тези идеи са подходящи при средно къдрава или вълниста прическа.

 

 

Трик №1 – Реши косата си, докато не е напълно суха

 

По този начин ще придобиеш онова готино и небрежно излъчване, което имат супермоделите. За дългите и средно дълги коси, които са лесно податливи на изправяне, сресвай надолу с главата и изстисквай косата си нежно с ръце на всеки няколко минути, докато не изсъхне напълно. Ако косата ти е вълниста, тази техника ще ти даде онова готино и небрежно излъчване, което имат повечето супермодели. Затвърди го, като сложих върху вече сухата си коса масло без отмиване, за да загладиш хвърчащите косъмчета. С

 

Трик №2 - Сдобий се с подходящи за теб продукти

 

Попитай фризьора си за серуми, спрейове без отмиване и кремове, които се справят успешно с накъдрянето и имат заглаждащо и заздравяващо действие. На пазара има огромно разнообразие от продукти, така че със сигурност ще намериш най-подходящите за теб.

 

Трик №3 - Използвай студената струя на сешоара

 

Ако не искаш да натоварваш косата си с изправящ стилизант, може да постигнеш невероятен ефект, като нагласиш сешоара на студена струя и използваш за оформяне единствено четка или пръстите си. Когато косата ти е напълно суха, нанеси върху нея натурално кокосово масло, което ще приглади стърчащите косъмчета и ще придаде на гривата ти допълнителен блясък.

 

Трик №4 - Използвай подходящи за теб шампоан и балсам

 

Вземи си продукти, които са специални разработени за права коса. След като измиеш косата си, трябва да продължиш с нанасянето на изглаждащ продукт и за безупречен финиш – подхранващо масло/серум без отмиване.

 

Трик №5 - Увий мокрите си кичури около главата и изчакай

 

Тази техника се нарича „тока” и се използва масово от аржентинките. Когато се изкъпеш вечер, изчакай косата си да изсъхне наполовина, после вземи отделни кичури и ги защипи около главата си с фиби, а после си легни. На сутринта ще се събудиш със суха и права коса.

 

Трик №6 - Използвай кърпа, която добре абсорбира водата

 

Понеже ще ти отнеме часове да направиш косата си напълно суха, ще трябва да използваш микрофибърна кърпа, която попива водата много по-добре от останалите кърпи.

 

Трик №7 - Използвай широки пластмасови ролки

 

Ако косата ти е дълга, ще ти бъдат необходими около 6 ролки. Раздели косата си, която предварително си изсушила с микрофибърна кърпа, на секции с дебелина на ролките и навий. Пластмасовите ролки ще ти помогнат да постигнеш по-гладък ефект.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия