Три идеи за ефектен маникюр в домашни условия [част първа]

2016-06-14 19:07:00
Три идеи за ефектен маникюр в домашни условия [част първа]
Снимка: iStock

Едно от първите неща, които правят впечатление на човека отсреща - било то мъж, жена, познат или непознат, са ръцете на събеседника. Проблемът с хигиената не е полов въпрос – няма нищо срамно в това един мъж да подържа ръцете и ноктите си в приятен вид. Ужасно впечатление прави мръсотията под ноктите, както и хаотично висящите кожички по пръстите. Не говорим за това, че един мъж трябва да ходи на маникюр или да ползва лак, става дума за елементарна хигиена и чувство за чистота и прилежност.

 

Ако оставим мъжете на страна, всяка жена харесва да има маникюр. Не винаги обаче имаме възможност да посещаваме професионален маникюрист, а самото желание и приятното усещане за красиви, нежни женски ръце никога не е изчезвало у жените, независимо на каква възраст са те. Мит е, че е адски трудно сам да си направиш достатъчно приятен маникюр в домашни условия. Предлагам ви няколко лесни идеи за такъв:

 

 

Маникюр „омбре“ – за него са ви нужни два различни цвята лак за нокти, както и по желание (препоръчвам го, ако имате възможност) прозрачен топ-лак, за да пази по-дълго цвета и здравината на вашите нокти.

 

Методиката се изпълнява както следва: в случай, че имате прозрачен топ лак, нанесете един първоначален слой от него върху чисти, оформени нокти. Изчакайте да изсъхне. След това нанесете отгоре един от другите два цветни лака (по ваш избор). Изчакайте да изсъхне. Нужна ви е и малка гъбка (може или да си закупите такива на бройка от козметичен магазин, или просто да си отрежете квадратно парче с размер около 2/2/1 см. от домакинска гъба) – след като основният ви цвят изсъхне хубаво, нанесете от него върху гъбката, и бързо след това нанесете отгоре му вторият цветен лак, така че двата да се застъпват, но без вторият да закрива първия. Веднага след това поставете гъбката с лакове върху един от ноктите си. Би трябвало да се получи плавно преливане на цветове върху плочката на нокътя, иначе казано ефект Омбре. След като лакът изсъхне, завършете с прозрачен топ-лак, за блясък и по-дълга трайност на маникюра. Можете да повторите процедурата с гъбката на всички останали нокти или на няколко по желание, като задължително на всеки следващ нокът намазвайте лаковете отново и отново върху гъбката.

 

Леки, нежни цветови комбинации получаваме при съчетаването на омбре между бебешко розово и небесно синьо, жълто и оранжево, както и при комбинацията на сребристо с някой мек цвят като светлосиньо, светлозелено, светлорозово, светлолилаво, светлосиво. Друга нежна комбинация е съчетаването на два нюанса на един и същи цвят – например светло и тъмночервено, светло и тъмносиньо, светло и тъмнолилаво и тн.

 

Игриви, летни омбрета получаваме от съчетаването на ярки различни цветове – например жълто и червено, неоново жълто и неоново синьо, оранжево и лилаво, зелено и оранжево и други.

 

Стилни, елегантни омбрета са комбинации от черно и бяло, черно и сиво, черно и сребристо, черно и златисто, както и златисто с тъмносиньо, златисто с тъмночервено, сребристо и бяло, черно и червено.

 

Още информация как да си направите сами два други лесни и ефектни вида маникюр в домашни условия, очаквайте скоро, отново тук.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
sisinkatya
преди 7 години

Много ефектно става наистина.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия