Най-абсурдните съвети как да се отървеш от излишните килограми

2016-05-04 10:59:00
Най-абсурдните съвети как да се отървеш от излишните килограми
Снимка: iStock

В интернет, в списанията, по телевизията, с две думи навсякъде има най-различни съвети за отслабване. Някои от тях са наистина добри, не вредят на здравето и имат така желания ефект, но има и такива, които никога няма да помогнат. Кои са те?

 

Пиенето на вода помага при борбата с излишните килограми – да, водата наистина е изключително важна. Тя извежда токсините от тялото, свързана е с всички процеси в клетките и баланса между вода и сол в организма. С две думи човек трябва да пие достатъчно вода, за да бъде здрав. Това обаче не означава, че като пиеш много вода ще отслабнеш, без да тренираш и спазваш подходящ хранителен режим. Прекомерната употреба на течности всъщност може да доведе до натоварване функцията на бъбреците. Така може да пострада и кръвното. Затова не пий повече вода, отколкото е необходимо.

 

Соковете може да ни помогнат да отслабнем или пречистим организма си – пресните плодове и зеленчуци съдържат голяма концентрация на витамини, минерали и антиоксиданти. Именно те помагат при регулирането на процеси в организма и стимулирането на метаболизма. Само соковете обаче няма да ти помогнат да постигнеш така желания резултат. Ако ти липсват мастни киселини или протеини, може хем да навредиш на здравето си, хем да не се отървеш от излишните килограми.

 

Въглехидратите са вредни по време на диета – от менюто си трябва да изключиш само въглехидратите, които се разграждат бързо, наситените захари, защото повишават нивото на кръвната захар. Тоест трябва за известно време да забравиш за шоколада, сладките неща и белия хляб и да наблегнеш на консумацията на пълнозърнестите и бобовите храни.

 

Хапчетата за отслабване имат ефект – на пазара има огромно разнообразие от медикаменти за отслабване. Някои от тях наистина имат ефект, но имат и странични ефекти, които вредят на здравето. Затова по-добре не отслабвай, благодарение на тях, а благодарение на правилен хранителен режим и активно спортуване.

 

Може да ядеш всичко, ако спортуваш – двете неща наистина вървят ръка за ръка, но това не означава, че ще постигнеш така желания резултат, ако хапваш всичко, което поискаш.

 

Ще се отървеш бързо от излишните килограми, ако консумираш храна бедна на мазнини – повечето хора се заблуждават, че мазнините пречат на отслабването и ги изключват от менюто си. Истината е, че те всъщност помагат на човек да се втали. Клетките на организма имат нужда от мазнина. Без мастнитке киселини те не могат да регенерират стените си и да функционират правилно. Затова не изключвай напълно мазнините от диетата си, защото те са необходими в малки количества.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия