Как да си направиш сешоар

2016-03-01 15:48:00
Как да си направиш сешоар
Снимка: freedigitalphotos.net

Не всички третират косата си с преса/маша за коса. Но това не означава, че не трябва да имаш прическа. Просто тя ще бъде направена със сешоар. Някои ходят на фризьор, за да постигнат страхотен обем, но ти можеш и сама да се справиш вкъщи, следвайки тези няколко стъпки.

 

Приготви се като втриеш върху влажна коса изглаждащ лосион или спрей, който ще улесни разресването и изправянето ѝ.

 

Първа стъпка. Винаги, когато сушиш косата си, започни от долните пластове. За да ти е по-лесно, хвани горния слой с фиби на темето си.

 

Втора стъпка. Използвай  кръгла четка в среден размер, с която подхвани косата от корените и изтегляй надолу към краищата, движейки паралелно над нея сешоара. Дръж го така, че накрайникът му да е в посока надолу. Това ще приглади косъма и съответно ще направи косата по-бляскава.

 

 

Трета стъпка. Когато гривата ти е вече суха, напръскай я със спрей без отмиване, защитаващ косъма отвътре при нагряването му с висока температура. Мини с преса през кичурите (избягвай краищата), за да ги пригладиш още по-добре.

 

Четвърта стъпка. Накрая заглади връхчетата с малко блестящ серум за хубав завършек.

 

Освен да имаш хубава визия на косата си, тя трябва да бъде из здрава. А промените във времето със сигурност ще се отразят негативно върху косата ти. Ето няколко съвета и как да се справиш през настоящия сезон с лошите влияния на времето върху косата ти.

 

Проблемът е, че студения въздух причинява наелектризиране на косата. Решението може да бъде много просто: сплети кичурите си на плитка, с което ще си спестиш разпиляването им или използвай спрей против наелектризиране на косата.

 

Най-голямата неволя на момичетата, може би, през този сезон е влагата, която прави косата отпусната, сплескана и много неприятно обемна. За да не се бъде така, сутрин нанеси стилизант за обем в корените. Така, когато косата ти се намокри навън, стилизантът ще активира отново действието си и ще я направи по-бухнала.

 

Ако се дразниш, че вятърът заплита косата ти, защити я със спрей за по-лесно разресване и я прибери на кок, което ще те спаси от заплитанията.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия