4 съвета за красива коса без цъфтящи краища

2015-12-16 14:59:00
4 съвета за красива коса без цъфтящи краища
Снимка: iStock

Ако искаш косата ти да бъде здрава и да изглежда добре, трябва да я поддържаш правилно. Факт е, че жените ,които имат здрава и красива грива, са самоуверени и се чувстват добре в кожата си.

 

Косата показва доста за нашето здравословно състояние. По нея може да се разбере дали сме здрави, както и какво е настроението ни. Затова, ако искаш косата ти да изглежда добре и да привлича погледите на околните, трябва да ѝ отделяш редовно достатъчно време.

 

 

Коприва за здрава коса – за да изглежда гривата ти по-добре, трябва редовно да я миеш с чай от коприва. Резултатите ще бъдат видими след няколко седмици. Копривата укрепва и подхранва косата, като предотвратява нейното падане и се бори успешно с пърхота.

 

Без сешоар – сешоарът е удобен, когато една жена иска да излезе навън със суха коса, но, за съжаление, той изгаря косата и я прави безжизнена. Причината е в топлия въздух, който унищожава кератиновите връзки, намалявайки способността на косата да запази влажността си. Затова е препоръчително, когато имаш време, да оставиш косата си сама да изсъхне, като я завиеш в кърпа, без да търкаш.

 

Използване на зелена глина – тя е ефективна за детоксикация на косата и темето и прави гривата да изглежда обемна и блестяща. За да си направиш маска са ти необходими 5-6 супени лъжици глина, 1 супена лъжица базово масло и 5-6 капки етерично масло. Смесваш всички съставки и ще получиш рядка паста, която трябва да нанесеш по цялата дължина на косата с масажиращи движения. Хубаво е да оставиш маската да действа поне час, а след това измий косата си по обичайния начин.

 

Без косопад – жените с дълги коси се притесняват, че им пада по много коса, но имай предвид, че е нормално всеки ден да се разделяш с до 100 косъма. Просто колкото по-дълга е косата, толкова повече изглеждат космите, които намираш по земята и дрехите си. През пролетта и есента падат най-много косми, защото гривата се възстановява естествено – старите косми падат и правят място за нови. За да избегнеш появата на косопад, трябва да се грижиш правилно за косата си и да водиш здравословен начин на живот.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия