Как да се грижиш за къдравата си коса

2015-10-27 17:52:00
Как да се грижиш за къдравата си коса
Снимка: freedigitalphotos.net

Много момичета, които имат гъста къдрава коса не знаят как да я третират. Обикновено тя им създава доста грижи, тъй като къдравата коса е най-капризна и уязвима. Повечето момичета притежават тънки, крехки и непокорни къдрици, а в къдравия косъм е нарушена циркулацията на кислород и вода и влагата се изпарява бързо от повърхността му. Това го нрави  сух. Ето защо грижата за къдравата коса включва не само овлажняването ѝ, а и задържането на тази влага в него. Ще ти дадем няколко съвета какво да правиш и как да се грижиш за буйната си грива.

 

Ограничи употребата на шампоани, които съдържат сулфати до минимум. Сулфатите премахват влагата, имат функцията да действат срещу мазна коса и по този начин твоите къдрици се изсушават допълнително.

 

 

Задължително използвай балсам за коса. По принцип балсамът никога не се пени и това е доказателство, че не съдържа сулфати. Нанеси балсам върху мокра коса и втривай по цялата дължина (може да спестиш втриването в корените, за да не ѝ дойдат на косата в повече препаратите), след което изплакни обилно.

 

За да подхранваш къдриците си, използвай препарати, които не се измиват – спрейове, масла, кристали, балсами без измиване и др. Функцията им освен да подхранват е и да изглаждат и оформят къдриците, които обикновено се разпиляват на всяка посока.

 

Поне веднъж седмично ти препоръчваме да подхранваш косата си и с маска, която да прониква в косъма и да му даде веществата, от които се нуждае. Съветваме те да използваш продукти с колаген, кератин, масло от жожоба, ший, кокос и др.

 

Друг основен момент в грижата за къдриците е намирането на добър фризьор. Съветът ни е да намериш такъв, който ще бъде в състояние да се справи с къдравата ти коса.

 

Реши косата си с гребен с редки зъби. Хубаво е той да бъде изработен от естествен материал, в противен случай къдриците ти ще се наелектризират и косата ти ще бухне страшно много.За да фиксираш къдриците използвай спрей, крем/гел или пяна. Избягвай употребата на сешоар и преса. Да, на всички ни е известно, че най-вече девойките с много къдравите коси прибягват до почти всекидневна употребата на преса. Затова задължително използвай термозащитни продукти.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
FunkyPie
преди 8 години

не съм чувала за къдрава коса, на която не и трябват стилизиращи продукти, а от тук директно имаме разрез с безсулфатните шампоани, които са неспособни да измият съответния продукт


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия