Какво никога не бива да казваш на момиче с къдрава коса

2015-09-07 19:00:00
Какво никога не бива да казваш на момиче с къдрава коса
Снимка: freedigitalphotos.net

Къдравата коса е мечта за много момичета, но и кошмар за други. Много от дамите с прави коси си мечтаят за къдрава коса и обемни букли, които да падат свободно по гърба. Жените, които имат къдрава коса, често пъти казват, че това е наказание и биха я сменили веднага за права. Къдравата коса е трудна за поддържане и създава доста проблеми. Какво никога не бива да казваш на момиче с къдрава коса?

 

„Как постигаш толкова къдрици?” Като не правиш нищо. Къдравите момичета имат просто коса, която е трудна за оформяне и в повечето случаи не се налага да правиш нещо, за да се образуват къдриците. Този въпрос е досаден, защото от далече личи кога една коса е накъдрена или е естествено къдрава.

 

 

„Изглеждаш много по-добре с права коса!” Това направо е обида и можеш да донесеш много лошо настроение на някоя къдравелка. Изправянето на косата при доста от къдравите жени е почти невъзможно или е съпроводено с много труд, нерви и пари за фризьор. По този начин ти ѝ казваш, че тя не е достатъчно красива с естествената си коса.

 

„Може ли да я докосна?” Има хора, които не обичат косата им да бъде пипана. Досадно е, когато околните възприемат косата ти като някакво чудо на природата и искат да се докоснат до него.

 

„Напълно те разбирам, моята коса също става прекалено обемна и пухкава!” Това звучи несериозно, казано от човек, който е далеч от къдрав. Хората, които имат проблем с обема и прекомерното бухване, обикновено са къдрави или поне с чуплива коса.

 

„Защо излизаш с мокра коса?” Хората с къдрави коси, определено имат по-дебел косъм и косите им изглеждат по-гъсти. Сушенето понякога е невъзможно, а сешоарът е вреден. Затова много момичета решават, че могат да излязат с мокра коса, когато навън е топло. Иначе ще трябва да прекарат още около два часа вкъщи, сушейки се.

 

„Имаш толкова много коса!” Наистина ли? Вероятно притежателката ѝ знае това. Звучи нелепо и странно да го кажеш. Дамите винаги обръщат внимание на косата си и ако тя е прекалено обемна, това не им харесва.

 

„Винаги съм искала къдрава коса!” Много хора с прави коси искат да бъдат къдрави. Колкото и да ти харесва обема и бухналия ефект, вероятно не знаеш с какви проблеми ежедневно се сблъсква всяко къдраво момиче.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
alex_weed
преди 8 години

Аз харесвам момиче с къдрава коса и вече знам какво да НЕ казвам...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия