Най-големите лъжи, които си казваш, когато си на диета [част втора]

2015-03-18 17:23:00
Най-големите лъжи, които си казваш, когато си на диета [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Диетите са много популярен начин за сваляне на килограми, особено сред младите момичета. Те се надяват на бърз резултат без много усилия. Проблемът е, че много млади хора се хранят неправилно постоянно и очакват, че с няколко дни глад и лишения ще постигнат красиво тяло. Сега ще ти разкажем кои са най-големите лъжи, които си казваш, когато си на диета.

 

„Ако намаля калориите, няма нужда да правя упражнения и да спортувам.“ Голяма грешка е ако не спортуваш. Всъщност красивото тяло се вае със спорт, а диетата само може да ти помогне да постигнеш по-бързи и качествени резултати. Идеята е, да запазиш теглото си такова, каквото искаш да бъде. Само с диета няма да стане, спортът ще помогне да запазиш свалените килограми и да не увиснеш след това. Най-добре е да си направиш тренировъчен режим или да се запишеш на спорт, който ти харесва.

 

 

„Не мога да се храня навън, ако съм на диета.“ Много хора смятат, че не могат да се хранят в ресторант, защото са на диета и буквално няма какво да си поръчат. Всъщност това е просто оправдание да си нарушиш диетата. Винаги можеш да си поръчаш салата или пилешка пържола с гарнитура от задушени зеленчуци. Не се хвърляй на пиците, дори да сте в пицария, а разгледай за по-здравословна храна.

 

„Срамувам се, защото съм на диета.“ Няма причина да се срамуваш от факта, че искаш да имаш красиво тяло. Просто трябва да споделиш на приятелите си, че се опитваш да отслабнеш. По този начин ще ги предупредиш да не настояват да опитваш тяхната храна или да не се срещате в ресторант за бързо хранене. Няма нищо срамно в борбата с излишните килограми, срамно е да имаш наднормено тегло и да не правиш нищо по въпроса.

 

„Отслабването всъщност е спирането на въглехидратите.“ От една страна да, въглехидратите, които не са изразходвани, се превръщат в мазнини и директно ти „се лепват“. Но идеята е, че не можеш да игнорираш всички въглехидрати. Най-добре е да ограничиш сладкишите, белия хляб и подсладените напитки. Можеш да си хапваш плодове, например банани. Идеята е да ядеш въглехидрати само сутрин, когато тялото е най-активно, метаболизмът – най-бърз и така ще изгориш калориите. Ако хапваш въглехидрати вечер, те се превръщат директно в мазнини.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия