Козметичните процедури, които не бива да си правиш сама

2015-03-14 17:02:00
Козметичните процедури, които не бива да си правиш сама
Снимка: freedigitalphotos.net

Някои момичета избягват да ходят на козметик, фризьор или маникюрист и се опитват да се грижат за външния си вид абсолютно сами. За някои неща няма смисъл да посещаваш специалисти, но има процедури, с които трудно ще се справиш. За съжаление, резултатите могат да ти костват много нерви и дори пари, защото ще се наложи така или иначе да посетиш специалист, който да оправи пораженията. Кои процедури не бива да си правиш сама?

 

Кола маска. Много момичета смятат, че могат да си направят кола маска в домашни условия. Разбира се, че е много достъпно, защото навсякъде можеш да си купиш нужните продукти. Проблемът е, че е изключително трудно. Като за начало не можеш да достигнеш всички зони. Задната част на бедрата е наистина труда за епилиране по този начин, същото важи и за интимните части. Трябва да съблюдаваш и температурата на кола маската, за да не се изгориш. Проблемът с лените е, че те са лесни за употреба, но не са ефикасни и не премахват всички косми. Не бива да пропускаме и пораженията, които можеш да направиш вкъщи, ако разлееш кола маска. Затова най-добре е да си спестиш всички нерви, като отидеш на козметик.

 

 

Боядисване на косата. Голяма грешка е да си боядисаш косата сама, особено ако нямаш много опит. Повечето дами си мислят, че боядисването е лесно и няма смисъл да се ходи при фризьор. Всъщност можеш много сериозно да съсипеш косата си, ако не знаеш как да се боядисаш. Другият проблем е избор на цвета. Важно е да съобразиш сегашния цвят на косата си, да избереш подходяща марка боя. Не забравяй, че русите тонове трябва да се тонират, за да не станат рижави или жълти.

 

Изкуствени нокти. Ако просто се лакираш, може да пропуснеш маникюриста. Но ако искаш да си сложиш изкуствени нокти, по-добре е да посетиш специалист. Изключително грозна гледка е зле залепени нотки или такива с нереална големина. В много случаи изкуствените нокти личат от километри, че са такива, затова е по-добре да посетиш маникюрист.

 

Пробиване на ушите. Много тийнейджъри сами си пробиват ушите и си слагат обеци. Това може да е много опасно, защото лесно се получават инфекции. Освен това ще си докараш много повече болка, докато се мъчиш сама. Поставянето на обеци и пиърсинг изисква дезинфекцирани инструменти, иначе има реален риск за здравето ти.

 

Подстригване. Не си прави експерименти, защото ще съжаляваш. Някои момичета смятат, че фризьорите не могат да правят хубави прически или просто се страхуват от тях. Затова избират да се подстригват сами, но в повечето случаи резултатите са ужасяващи. Трудно ще оформиш косата си сама, по-добре отиди при доверен фризьор.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
MonnyMonsterr
преди 9 години

Да, определено... нещата са по-трудни, отколкото изглеждат. Относно подстригването, аз донякъде го правя сама, като избягвам да си правя степени (етажиране) или да хващам връхчета. Но пък мога да се похваля че след много опит и трагични прически, сега се справям доста добре с бритона. Съвет от мен: ако толкова искате да се пострижете сами, бъдете сигурни, че винаги може да отрежете повече, отколкото трябва.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия