Митовете, свързани с красотата, които развенчахме за теб [част втора]

2014-11-06 11:48:00
Митовете, свързани с красотата, които развенчахме за теб [част втора]
Снимка: thinkstockphotos.com

Има доста митове, които всеки знае и почти всеки вярва в тях, но те всъщност са далеч от истината. Някои са свързани с любовта, други със секса, а трети с красотата и външния вид. Вместо да вярваш на врели-некипели, виж кои са митовете, които развенчахме за теб: Прочети още на:

 

Когато човек си отмъсти, му олеква – няма смисъл да полагаш ненужни усилия и да си губиш времето в кроенето на пъклени планове. Вместо това направи нещо още по-сладко от отмъщението – дай прошка! Когато човек иска да отмъсти, той съзнателно или не се изнервя, изпада в депресия и изпитва негативни емоции. А всичко това се отразява на здравето! Да, боли, когато те предаде приятел, на когото си имал 100% доверие, но отмъщението няма да оправи нещата помежду ви! Ако не искаш повече да сте приятели – добре, но не си губи времето и нервите в кроенето на пъклен план за отмъщение. Вместо това му прости, ако не можеш да го направиш гласно, направи го поне пред себе си, за да ти е чиста съвестта и спокойно да можеш да продължиш напред.

 

 

Най-хубавият шампоан е от растителни екстракти – повечето хора си мислят, че натуралните растителни съставки притежават чудодейни свойства, но истината е, че химическите вещества са тези, които правят косата по-чиста, по-обемна и по-блестяща. Хората обаче се отблъскват, като видят, че един продукт съдържа само химия, затова повечето производители проявяват находчивост и твърдят, че има и много растителни екстракти в него.

 

Четенето при лошо осветление води до проблеми с очите – доста родители повтарят това на децата си, но истината е, че четенето на сумрак не влошава зрението. Четенето от екрана на компютъра или гледането на телевизия отблизо напряга очните мускули и затова човек чувства умора, но не ги разваля.

 

Лаптопът, тясното бельо и горещата вода водят до проблеми с плодовитостта – да, горещите вани могат да повишат температурата в областта на слабините, но не е доказано, че вреди на мъжете. По принцип мъжките полови органи имат по-ниска температура, защото са разположени отвън. Ако системно те се нагряват, се наблюдава спад в образуването на спермата, но 4-6 месеца по-късно човек може да се възстанови напълно и да няма никакви проблеми.


Първата част на статията четете тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия