Зеленчуковите сокове — най-доброто лекарство

2014-07-26 16:01:00
Зеленчуковите сокове — най-доброто лекарство
Снимка: med-health.net

Здравето е едно най-важните неща за всеки един от нас. През целия си живот сме изключително внимателни, за да го опазим и въпреки това често се получава да имаме най-различни здравословни проблеми. Повечето от тях налагат прием на различни лекарствени медикаменти, който са предимно са предимно химикали.

 

 

Замисляли ли сте се, че тези лекарства имат своите аналози в природата и не е необходимо да прибягвате до тях, нужно е просто да намерите техните природни еквиваленти. За да не се лутате прекалено дълго, решихме да ви подскажем с едно от най-добрите природни лекарства — зеленчуковите сокове.

 

Според специалисти соковете направени от пресни зеленчуци са изключително полезни и могат да ни помогнат в борбата с множество заболявания. Според тях са изключително добро оръжие, тъй като се усвояват от организма за по-малко от 20 минути. От друга страна зеленчуците се предлагат в суров вид и съответно са запазили всички полезни вещества, на които са богати и които иначе губят дори при минимална термична обработка.

 

Ето и по-важните зеленчукови сокове, както и с какво биха ви били полезни:

 

Моркови

 

Изобилието от полезни вещества — витамини А,В,D,E,K, минерали като калций, желязо, мед, както и бета каротин нарежда сока от моркови като едно от най-добрите лекарства. Той е особено подходящ ако имате нужда от стимулиране на имунната система и или пък грижи за правилното функциониране на нервната. Препоръчва се при проблеми със сърцето или бъбреците, а някои учени твърдят, че действа и като превантивна мярка срещу рак. Имайте предвид обаче, че не бива да консумирате месо, докато провеждате лечение със сок от моркови.

 

Домати

 

Този сок е богат на минерали като магнезий, желязо и калций и се препоръчва при проблеми с обмяната на веществата, затруднен метаболизъм и чревни заболявания. Трябва да имате предвид обаче, че приемът на доматен сок рязко повишава апетита, което може да се отрази на фигурата или пък да наруши диетата ви.

 

Краставици

 

Едно от най-добрите решения за лятото е сока от краставици. Той е изключително ефективен при летните жеги, защото съставките му успяват да ни хидратират и освежат. От друга страна е силно препоръчителен за всички хора, които страдат от ниско кръвно, тъй като заради съдържанието си на калий, той би им бил от голяма полза.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия