Полезни съвети за всички диетуващи

2014-06-24 14:04:00
Полезни съвети за всички диетуващи
Снимка: thinkstockphotos.com

Хората, които са на диета, трябва да бъдат стриктни и внимателни, за да не нарушат новия си хранителен режим и да не се върнат към старите си вредни навици, с които ще се върнат и изгубените килограми. Вижте няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да се придържате стриктно към режима си:

 

Пийте безкофеиново кафе – ако не може да премахнете напълно кафето от менюто си, пийте безкофеиново и без захар. В него се съдържат антиоксиданти, които ще ви помогнат да залъжете глада си за известен период от време.

 

 

Хранете се по едно и също време – в началото може да ви е трудно, но с времето ще свикнете. Организмът е биологичен часовник, който лесно помни и си изгражда навици, стига да сте постоянни. Когато се храните по едно и също време, тялото ви ще е предварително подготвено да обработва приетата храна. Също така се старайте да не пропускате хранения, особено закуската. Препоръчително е да се храните често и по малко.

 

Разхождайте се преди ядене – хубаво е да се раздвижите малко, преди да хапнете. По този начин ще активизирате тялото си. Не е нужно да се разхождате в продължение на час, 10 минутки също ще ви бъдат достатъчни.

 

Един ден седмично бъдете само на вода – хубаво е поне веднъж седмично да имате разтоварващ ден, през който да пиете основно вода, а ако усетите силен глад – фрешове и/или шейкове.

 

Прибавете канела към менюто си – тази подправка помага за нормализиране на холестерола и кръвното налягане, което доста често „играе“, когато човек е на диета и не се храни правилно.

 

Правете повече секс – това е един наистина приятен начин да изгорите калории. Вместо да мързелувате пред телевизора, отдайте се на креватни подвизи с половинката си.

 

 

Яжте по-често супи – те са изключително подходящи за вечеря, защото са леки, а в същото време засищат. През горещите летни месеци може да наблегнете на консумацията на таратор, но е препоръчително той да е направен от обезмаслено кисело мляко.

 

Спортувайте редовно – хората, които искат да имат красиво и стегнато тяло, трябва да се хранят здравословно и да спортуват активно. Каквото и да става, не се отказвайте. Поставете си реални цели и ги преследвайте докрай. Рано или късно ще постигнете това, за което мечтаете. Важното е да полагате нужните усилия и да вярвате, че е въпрос на време да имате тялото, за което винаги сте мечтали.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия