Кои жени се хранят най-здравословно?

2014-04-28 11:59:00
Кои жени се хранят най-здравословно?
Снимка: thinkstockphotos.com

Ако искате да водите здравословен начин на живот и да се радвате на дълголетие, трябва да промените начина си на хранене и да започнете да се придържате към хранителния режим на японките, пише в. Times.

 

 

Жителките на Страната на изгряващото слънце, които рядко или изобщо не консумират тестени изделия, имат средна продължителност на живота от 86.4 години. За сравнение тази на британките е 82.7 години, а на българките 77.6.

 

След редица изследвания станало ясно, че има голям потенциал за увеличаването дълголетието на хората. Те просто трябва да променят хранителните си навици и да наблегнат на японския начин на хранене. Японската диета е богата на пълнозърнести храни, на соя и на зеленчуци.

 

Средно японките консумират 25% по-малко калории, отколкото жителките на големите европейски страни. Азиатките ядат средно по три ястия с риба седмично на малки порции.

 

Консумацията на зелен чай също оказва благоприятно влияние на здравето. Той е много полезен за запазване на бистрия ум с напредване на годините.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия