Кога трябва да се разделим с предметите от домакинството

2014-01-01 19:45:00
Кога трябва да се разделим с предметите от домакинството
Снимка: sxc.hu

Всеки от нас знае, че храната има срок на годност, след който става нездравословна и опасна за потребителите. Едва ли обаче много от нас са се замисляли дали и предметите от ежедневието и домакинството ни също не притежават определен период за оптимално използване, след което могат да бъдат вредни за нас. Според специалистите е точно така и те дават няколко съвета кога да се разделим с предметите от ежедневието ни. Ето ги и тях:

 

 

Четка за зъби

 

Зъбната хигиена е много важна, не само заради здравословното ни състояние, но и заради нашата перфектна визия, с която искаме да впечатлим останалите. За да се справим с мръсните зъби на помощ ни идва неуморната четка за зъби. Тя обаче рано или късно трябва да се пенсионира и според специалистите правилното време за това е максимум след втория месец на употреба.

 

Възглавници

 

След тежък ден, едва ли някой друг може да се конкурира с любовта ви към меката възглавница и удобното легло. Както обаче се досещате и тя има своя срок на годност. За да го разберете трябва да направите прост тест. Свийте възглавницата по ширина и ако тя си възвърне нормалната форма, то спокойно може да я използвате отново, ако обаче се провали, по-добре бързо и намерете заместник. Същото трябва да направите и ако забележите жълти петна по нея, те са индикатор за развитие на микроорганизми, които може да бъдат опасни.

 

Другите предмети, за които трябва да внимавате са: матрака, който според специалистите може да се използва до максимум 8-10 години, хавлиените кърпи, имащи срок една, до две години, прахосмукачката — 5 до 7 години и пералнята — 10 до 12 години.

 

А вие съобразявате ли се с тези срокове и мислите ли, че има логика в тях, или разчитате на употребата до повреждане на определение предмет?

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия