Как да се бръснем, без да имаме подкожни косъмчета?

2013-11-07 20:59:00
Как да се бръснем, без да имаме подкожни косъмчета?
Снимка: sxc.hu

Тийнейджърството за много момчета започва именно с окосмяването и по-точно с появата на брада. Колкото и да сме горди, че най-сетне сме се превърнали в мъже обаче, пред нас изниква проблема как да успеем да се отървем от окосмяването, без да имаме неприятния резултат – подкожни косъмчета и обриви.

 

 

Изключително неприятна е гледката на зачервени подкожни косъмчета или пък обрив, които показват колко неспособни и необразовани сме по въпроса с бръснене. За да не ви се налага да се срамувате от външния си вид сме ви подготвили няколко съвета, чрез които да се бръснете, без да имате неприятни последствия след това:

 

Внимавайте с движенията при бръснене

 

Техниката на бръснене е изключително важна при процеса на отстраняване на окосмяването, защото именно неправилните движение на бръснене са една от причините за обриви и подкожни косъмчетата. Движенията трябва да бъдат по посока на растежа на косъма, защото само по този начин може да си гарантиране сигурно избавяне от неприятния проблем.

 

Използвайте топла вода при бръснене

 

Използването на топла вода е важно, тъй като тя успява да изправи косъмчетата и предотвратява къдренето им, както и да намали остротата на краищата им. Неслучайно по всички филми, а и в малкото останали бръснарници, бръснарите поставят топла кърпа за няколко минути върху клиента и едва след това пристъпват към бръсненето. Добра идея е да се бръснете или след топъл душ, а ако е възможно и по време на него.

 

Видът на бръснача

 

Видът на бръснача не е от изключително голяма важност, но е препоръчително за хората, на които често им се появяват подкожни косъмчета, да използват бръснач с едно ножче, както и да избягват ножчета, които отстраняват косъмчетата на подкожно ниво. Най-добрия и удобен начин за тях е използването на електрически самобръсначки, тъй като те не достигат до кожата, но същевременно скъсяват достатъчно добре окосмяването.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия