Натурално боядисване или как да кажем "НЕ" на боята за коса

2013-11-06 21:00:00
Натурално боядисване или как да кажем
Снимка: sxc.hu

Множество от дамите, а все по-често и господата, прибягват до боядисване на косата си. Да имаш свободата да променяш части от себе си е наше право, което обаче често крие неподозирани опасности. Колкото и да ни убеждават, едва ли ще се намери дори един от нас, който да повярва, че боите за коса за безвредни. Всички, които са ги ползвали могат да потвърдят, че заради боите, косата им става по-суха и губи своя блясък. Дори понякога се стига и до по-сериозни последици, като например появата на пъпки и рани по кожата на главата, след боядисване.

 

 

Поради всички тези причини, искаме да ви представим няколко начина, чрез които да запазите свободата да променяте лесно външният си вид, като същевременно избегнете изброените странични ефекти. За да се постигне този резултат, естествено беше да търсим натурални продукти, затова списъкът ни се състой от 3 растения, които ще се справят сравнително добре със задачата, защото все още не познаваме природен продукт, който да изсветли тъмната коса до руса, но във всички останали случаи природните ресурси са достатъчно добри и със сигурност няма да окажат никакъв негативен ефект.

 

Орехи

 

Орехите или по-точно шумата от тях е наистина добър начин да смените цвета на косата си в кестенов. За целта трябва да си осигурите орехова шума, която да залеете с вода, така че тя да покрива само леко листата и въпросната смес да сварите на бавен огън за около 10 минути. След което се прецежда и се нанася върху влажна коса, която се увива с кърпа поне за 4 часа. След процедурата може да изплакнете косата си, която трябва да е придобила новият си кестенов цвят.

 

Къна

 

Често използвано средство преди време, незнайно защо в последните години къната е все по-непопулярна, но тя има много ползи, за които едва ли подозирате. Благодарение на нея косата става по-лъскава, обемна и дори придобива лек аромат на ябълка. Ако искате цветът ви да бъде червено-кафеникав, то прибавете една лъжичка кафе към къната и след това залейте сместа с топла вода. Нанесете възможно най-бързо, завийте с найлон и с кърпа и изчакайте 4 часа. След което, колкото и трудно да ви се струва, постарайте се да измийте цялата смес, защото в противен случай къната ще се превърне в малки късчета, които приличат много на пърхот и ефекта определено няма да бъде добър.

 

Лук

 

Обелките от стар лук са силно препоръчителни за хората с руси коси, които искат да придобият златисто кафяв оттенък, или пък за тези с тъмен цвят, които не искат съществена промяна, а просто да направят цвета си по-наситен. Освен промяна в цвета, те ще направят косите си изключително копринено меки. За да приготвите необходимата ви смес се нуждаете от две шепи обелки, които да залеете с вода, която да е ги покрива поне с два пръста разстояние и да ги сварите на бавен огън за 20 минути. След това оставете сместа да изстине на топло място и нанесете върху косата си за час и половина.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия