Яжте на малки хапки, за да не надебелеете

2013-01-25 17:30:00
Яжте на малки хапки, за да не надебелеете
Снимка: sxc.hu

Отдавна е известно, че когато извършваме друго действие – гледане на телевизия, сърфиране в интернет и т.н., докато се храним, поглъщаме по-големи количества храна, отколкото когато сме съсредоточени само върху яденето си. Сега обаче стана ясно, че този негативен ефект може да бъде предотвратен, ако се храним с по-малки хапки, пише в. “Daily Mail”, позовавайки се на резултатите от холандско проучване.

 

 

За да стигнат до това заключение, специалисти от университет “Wageningen” провели експеримент с участието на две групи студенти. Всички те трябвало да ядат от една купичка със супа, докато гледат 15-минутна анимация по телевизията.

 

Участниците от първата група трябвало да се хранят с по-малки хапки, а тези от втората – с по-големи. Всички имали правото да изядат толкова, колкото поискат и им е достатъчно, за да се почувстват сити.

 

Оказало се, че тези, които приемали храната на по-малки хапки, поели средно с около 30% по-малко количество от останалите. Въпреки това те чувствали същото ниво на ситост и задоволство от храненето.

 

Ето защо учените съветват – ако се разсейвате по време на хранене, то поне яжте на по-малки хапки, за да не се сдобиете с излишни килограми.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Nakadah
преди 11 години

Не беше ли пуснала същата статия преди 3-4 месеца?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия