Ако искате да промените цвета на косата си - използвайте къна

2012-10-22 16:29:00
Ако искате да промените цвета на косата си - използвайте къна
Снимка: Dreamstime

Младите момичета обичат да експериментират с външния си вид. Въпреки че според рекламите съвременните бои са безвредни, това не е точно така и трябва да се внимава с тяхната употреба. Вместо да тормозите косата си с бои, по-добре променете цвета й с помощта на къна.

 

Къната е използвана още от древни времена за правене на рисунки по кожата. В някои тропически страни е била използвана като средство за охлаждане на тялото.

 

 

След известно време къната започнала да се използва и като средство за разкрасяване, поради различните си полезни свойства. Основното й приложение е като заместител на съвременните бои за коса. Къната оцветява различни нюанси според индивидуалността на косъма и наличието на примеси.

 

Освен за боядисване, къната се използва и за подхранване на косата. Според специалистите къната действа като естествен балсам за косата, като възстановява и защитава от увреждане и накъсване.

 

Ако косата ви е изтощена, най-добре си сложете къна /ако не искате да променяте цвета си, използвайте безцветна/, която ще възстанови естественото киселинно-алкално равновесие на скала. По този начин се насърчава растежа на косата и се намалява косопадът.

 

За разлика от повечето шампоани, балсами и лосиони за коса, къната не променя химичната структура на косъма. Тя го покрива и действа като защитен филм, като го прави по-здрав и плътен.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия